Diari La Veu del País Valencià
El PSPV sol·licita els contractes efectuats per Sanitat amb l’empresa Taroncher entre 2000 i 2012
RedactaVeu / País Valencià

El diputat socialista i portaveu de Sanitat, Ignacio Subías, ha apuntat que els socialistes “hem sol·licitat els contractes efectuats per la Conselleria de Sanitat amb l’empresa Construccions Taroncher i associats entre els anys 2000 i 2012, així com els informes de la mesa de contractació, els jurídics i la documentació relativa a l’execució del contracte”. De la mateixa manera, “atés que en alguna obra va haver-hi adjudicació directa i sense expedient, i que per a pagar es va realitzar un informe en virtut del principi d’enriquiment injust, hem sol·licitat còpies d’aquests informes i, en general, a la conselleria d’Hisenda, que ens lliure els expedients que estan emparant els corresponents pagaments”.

Subías, que ha demanat “respostes clares, transparents i ràpides al Consell” davant les últimes informacions aparegudes en els mitjans de comunicació sobre aquest cas, ha remarcat que, des del PSPV, “complim i complirem amb la nostra obligació de control al govern i els demanem transparència i, sens dubte, que assumisquen les responsabilitats que els pertoquen”.

D’aquesta manera, des del PSPV han exigit “claredat i transparència al Govern valencià de forma urgent, ja que l’ombra de l’obscurantisme i les adjudicacions a empreses amigues no poden quedar com un mecanisme habitual de funcionament de les administracions”.

En aquesta mateixa línia, la presidenta del grup parlamentari socialista, Ana Barceló, ha destacat la gravetat del cas “ja que afecta l’actual conseller de Justícia i secretari general del PP, Serafín Castellano”. Així, “i ja que en aquestos moments es troba sota sospita en ser assenyalat en una querella com a benefactor d’una empresa que es va saltar tots els controls administratius”, Barceló li ha demanat “que comparega públicament i explique amb claredat la relació que ha mantingut amb l’empresa Construccions Taroncher”, una petició que ha fet extensiva a la secretària autonòmica Asunción Quinzá.

Comparteix

Icona de pantalla completa