Diari La Veu del País Valencià
Els centres d’ensenyaments artístics es queden sense professorat al juliol
RedactaVeu / València

Les característiques d’aquests centres, on s’imparteixen cicles formatius i ensenyaments superiors (amb titulacions de grau com les universitats), fa que al juliol es realitzen moltes tasques pedagògiques i d’atenció a l’alumnat i que a partir de dilluns 1 de juliol haurà de realitzar exclusivament el funcionariat de carrera. Cal recordar que el professorat interí en tots els centres d’ensenyaments artístics supera amb escreix el 50% de la plantilla. A l’EASD de Castelló representa el 61%, per exemple.

Algunes d’aquestes tasques són: seguiment de l’alumnat de cicles formatius en pràctiques en empreses; seguiment de l’alumnat ERASMUS; implantació i actualització de nous estudis (Grau en Disseny i nous títols d’FP), les guies didàctiques, les quals s’elaboren en juliol; memòria del curs i programació del següent; revisió dels projectes finals de l’alumnat; preparació i realització de les proves d’accés per al nou alumnat; preparació de màsters; cursos de formació del professorat; organització d’exposicions, etc.

D’altra banda, en la reunió també es va tractar el nou acord de professorat interí, que STEPV no va signar. El professorat també va rebutjar el nou acord amb l’argument del fort impacte que tindrà en els ensenyaments artístics la seua aplicació, precisament per l’elevat nombre de docents interins.

Recordem que segons l’acord cal tindre aprovada en el passat la fase d’oposicions completa per a mantindre el lloc en borsa o, si només es té aprovada una part, aprovar tota la fase en les pròximes oposicions. I si no es té res aprovat o no s’ha participat en les oposicions per entrar per borsa extraordinària, es perd el lloc encara que s’aprove tota la fase completa.

Doncs bé, en un 62% de les especialitats dels ensenyaments d’art i disseny no hi ha oposicions des de fa 18 anys i en el 38% restant des de fa 7 o 8 anys, com ha recordat el professorat interí en la reunió a Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa