Diari La Veu del País Valencià
Denuncien que el Consell demora el pagament d’ajudes europees que ja ha rebut
EFE / Alacant

La Plataforma d’Autònoms Emprenedors del País Valencià i el PSPV d’Alacant han denunciat, i pròximament ho faran davant la UE, que la Generalitat tarda entre dos i tres anys a pagar els fons europeus destinats a emprenedors, que ja ha rebut, als peticionaris d’aquestes ajudes.

Per açò, ambdues organitzacions han anunciat que presentaran un escrit en el Parlament Europeu perquè la UE tinga constància que els fons que va remetre a la Generalitat, a través del Govern central, no estan arribant als destinataris.

Representants de la citada plataforma i representants del PSOE, entre ells l’exministre de Justícia Francisco Caamaño, han donat a conéixer aquesta situació en una roda de premsa celebrada a Alacant.

En el seu escrit, denuncien els retards de fins a tres anys en els pagaments de les subvencions que des de la Generalitat s’haurien d’estar fent a autònoms i emprenedors i que, segons han informat des de la pròpia plataforma, superarien els 30 milions d’euros.

Caamaño ha denunciat que els diners dels fons europeus per a emprenedors estan en la Generalitat, però aquesta els utilitza “per a tapar altres forats”.

“Un pot tenir un problema de liquiditat -en al·lusió al Consell- però el que no pot fer és trencar les il·lusions de la gent”, ha afegit l’exministre.

El mecanisme d’aquestes ajudes, segons ha explicat, és que des d’Europa se subvenciona els emprenedors espanyols, entre ells els del País Valencià, amb l’aportació d’una quantitat de diners depenent de les sol·licituds.

Així, la pròpia Generalitat “anima aturats i emprenedors” a demanar aquestes ajudes, que varien entre 4.000 i 10.000 euros, en funció de la situació personal de cada peticionari. El problema, ha denunciat Caamaño, és que el circuit “es trenca ací” perquè la Generalitat difereix el pagament i no compleix amb el previst.”

“Promeses que es converteixen en verí”

En aquest sentit, el responsable socialista a Alacant, David Cerdán, ha afirmat que la promesa de subvenció de nous negocis perquè persones que estan en desocupació munten els seus projectes, són “promeses que es converteixen en verí pels impagaments i la gestió que fa el PP des de la Generalitat.

Segons el president de la Plataforma d’Autònoms Emprenedors, Francisco Pacheco, a dia de hui, el deute supera els 30 milions d’euros, una xifra que va arribar als 46 milions.

El representant de la plataforma ha assenyalat que són entre 6.000 i 8.000 els afectats al País Valencià, de tot tipus de negocis, i ha criticat que l’administració obligara a realitzar una inversió mínima de 5.000 euros. “Se suposava que tardaven dos mesos a pagar la subvenció, però tarden entre 2 i 3 anys”, ha subratllat.

Comparteix

Icona de pantalla completa