Diari La Veu del País Valencià
Compensació econòmica als municipis rurals per a la regeneració dels boscos
RedactaVeu / País Valencià

El secretari general del PSPV a les comarques centrals, José Luis Abalos, ha exigit que la Generalitat “siga conseqüent amb la responsabilitat que ostenta com a govern de tots els valencians i articule una compensació econòmica als municipis rurals, destinada a la regeneració i manteniment dels boscos i a la millora dels ecosistemes”.

Fa ara un any del greu incendi que va arrasar 48.500 hectàrees de les zones de Cortes de Pallars i Andilla i que va afectar 21 termes municipals, tal com ha recordat el també portaveu de Medi Ambient del GPS en el Congrés dels Diputats.

Dissabte passat, el Comitè Provincial del PSPV va aprovar per unanimitat, a instàncies de la CEP, una Resolució en la qual requeria, tant al Consell com al Govern central, l’engegada sense més demora de “totes aquelles mesures promeses per ambdues institucions i que tal com ens tenen acostumats es van quedar en poca cosa més que bones intencions”, ha dit Abalos.

Les principals mesures demandades van encaminades a la neteja de les muntanyes, la seua regeneració, la gestió municipal dels recursos i les compensacions econòmiques als municipis rurals en relació a la seua superfície boscosa.

“És increïble que després d’un any continuem reclamant que es realitzen els treballs de neteja per a prevenir i reduir el risc d’incendis forestals i s’engeguen els plans de gestió de la muntanya que permeten la recuperació del nostre paisatge i dels recursos forestals”, ha insistit Abalos.

Com a mesura ràpida i efectiva, José Luis Abalos ha exigit a la Generalitat que “establisca mecanismes de compensació econòmica per als municipis rurals, en relació a la seua superfície forestal, destinats a la regeneració i manteniment de les superfícies boscoses i a la millora de la qualitat dels seus ecosistemes forestals”, així com “la resolució immediata dels expedients d’indemnitzacions dels afectats per aquests devastadors incendis”.

Comparteix

Icona de pantalla completa