Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat redueix un 50% les despeses de funcionament de les institucions consultives
ACN / València

Fabra ha fet aquest anunci durant la sessió de control que s’ha celebrat a les Corts Valencianes. El cap de l’executiu ha defensat la seua reestructuració de l’administració pública i la reducció d’un 30% d’alts càrrecs.

Alberto Fabra ha assegurat que fins a un 67% del total de l’estalvi de les administracions públiques a l’estat espanyol prové del País Valencià gràcies a les seues polítiques d’austeritat.

Fabra ha reiterat que s’ha aconseguit un estalvi de 2.000 milions d’euros en el darrer any i ha recordat que ha reduït a huit les conselleries, a reduït un 30% els alts càrrecs, ha reestructurat el sector públic empresarial i ha traslladat l’administració a un nou complex que permetrà un estalvi de 15 milions d’euros anuals.

En una línia semblant, el portaveu del PP a la cambra, Jorge Bellver, ha defensat moltes de les mesures que ha impulsat el govern valencià s’han inclòs en l’informe elaborat per la reforma de les administracions públiques del govern de Mariano Rajoy i ja s’apliquen al territori.

Bellver ha dit en aquest sentit que iniciatives com la reducció del sector públic empresarial i fundacional, la central de compres, el pla de simplificació i reducció de càrregues administratives, la història clínica i la recepta electrònica, entre d’altres, s’apliquen.

Comparteix

Icona de pantalla completa