Diari La Veu del País Valencià
El govern pot sol·licitar ajudes a l’Agència Valenciana de Turisme
Paco Blay: “El govern pot sol·licitar ajudes a l’Agència Valenciana de Turisme. Proposem que les demane per a enllestir un Llibre Blanc de Turisme”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha comunicat que el seu grup demanarà al govern local que sol·licite a l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) una ajuda econòmica per a la confecció d’un Llibre Blanc del Turisme d’Alcoi, acollint-se a la darrera convocatòria de l’anomenat “Pla Millor” del passat 23 de gener de (DOCV, 3 de febrer, núm. 7205).

El regidor recorda que en el passat Ple del mes de setembre ja van proposar des de Compromís que es convocara “un concurs de projectes per a elaborar el Llibre Blanc del Turisme d’Alcoi —i de la comarca en tot cas”. La resposta del govern va ser que l’acceptaven sempre que fóra “estudiar-ne” la possibilitat i tractar el tema en el grup de Turisme de la Mancomunitat.

Han passat quatre mesos des d’aleshores i no tenim constància de com ha anat aquest estudi. Però ara l’administració autonòmica ofereix la possibilitat que es duga a terme amb menys despesa per al municipi (o la comarca): la convocatòria de l’AVT d’ajudes econòmiques, anomenades “Pla Millor”, per a desenvolupar activitats i iniciatives als municipis que tenen la qualificació de “turístics”. Alcoi té aquesta consideració, i per tant pot optar a alguna de les modalitats de subvencions convocades. Res no diu de Mancomunitats”.

Blay considera que aquesta convocatòria podria ser una bona oportunitat per a sol·licitar les ajudes pertinents per a confeccionar aquest “Llibre Blanc” –o com es vulga que s’anomene– que van proposar a fi de poder “millorar” precisament la gestió turística. “La modalitat de concurs públic, o una altra, es deixa a la que es considere més convenient. De tota manera no sembla que siga incompatible amb la convocatòria de l’AVT que l’estudi abastara la comarca. El termini màxim per a sol·lictar-ho acaba el 31 de març, raó per la qual considerem hi ha temps encara per a plantejar-se el tema i preparar la documentació que es requereix”, conclou.

Compromís per Alcoi

Comparteix

Icona de pantalla completa