Diari La Veu del País Valencià
Xarrada sobre les pensions a Paterna
COMPROMÍS REUNIX QUASI UN CENTENAR DE PERSONES A UNA XARRADA SOBRE LES PENSIONS

La formació organitza un debat sobre el finançament de l’actual sistema

Sota el títol ‘Veritats i mentides sobre les pensions’, Compromís per Paterna va organitzar un col·loqui el passat dissabte al qual acudiren més de 80 persones. La xarrada, al Centre Social de la Canyada va ser a càrrec de Juan Miguel Muñoz, d’Intersindical Valenciana, qui va parlar sobre el problema de la conveniència o no de la reforma de les pensions o si cal o no pujar-les per a mantindre-les.

Muñoz va fer una breu introducció sobre l’aprovació de la llei del PP sobre la reforma de les pensions, analitzant el discurs del Govern sobre la insostenibilitat econòmica de les pensions. A més també va analitzar la formació del comitè d’experts que va assessorar a l’Executiu, resaltant que en el dit grup hi havia persones amb clars interessos financers, sobre tot d’assegurances de vida privades.

“Cal destacar que el factor de sostenibilitat que el PP vol imposar amb aquesta reforma significa la pérdua constant del valor de la pensió inicial des del 2013, a raó d’un 5% cada 10 anys d’aplicació. Intenten abocar la societat cap a l’eliminació de serveis públics universals, pensions, drets socials, negociació col·lectiva en benefici d’una minoria insaciable que domina tots els poders, tant l’econòmic com el polític”, va assenyalar Muñoz

Amb la sala plena, el públic va fer diferents preguntes, debatent i proposant alternatives. Loles Ripoll va cloure l’acte centrant-se en la idea que “esta reforma és injusta i se fa, com sempre, a esquenes del poble”.

Ripoll va insistir que les pensions “són intocables i no es pot posar en risc eixe fons que garantisca el cobrament mensual per part de les persones que han estat treballant i aportant diners tota la seua vida a l’Estat, per a que després el Govern jugue amb eixos diners d’una manera imprudent. Les grans empreses d’assegurances ja s’estan fregant les mans amb els plans de pensions privats després de la reforma de les pensions del Partit Popular, ja que l’objectiu de la reforma és afavorir a les dites empreses”.

Compromís Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa