Diari La Veu del País Valencià
Preguntes sobre la relació de l’Ajuntament de València i la Fundació de la visita del Papa
Compromís pregunta a Barberà per la convocatòria d’una reunió del patronat de la Fundación V Encuentro de las Familias al novembre de 2013
Joan Ribó ha preguntat pels detalls de la reunió de la Fundació de la que és vicepresidenta Rita Barberà en representació de l’Ajuntament

Segons informació a la que ha tingut accés Compromís, el 11 de novembre de 2013 el gabinet d’alcaldia va rebre la convocatòria d’una reunió del patronat de la Fundación V Encuentro de les Familias. Esta convocatòria va ser proposada pel Bisbe de Palencia, Esteban Escudero, representant de l’Arquebisbat de València a la Fundació, ja que duran la visita del Papa era Bisbe Auxiliar de València. El passat 5 de desembre Esteban Escudero prestava declaració davant del TSJCV per a explicar els detalls de la constitució de la Fundación V Encuentro y la seua relació amb la trama Gurtel.

Compromís ha demanat reiteradament informació sobre la relació de l’Ajuntament de València i la Fundació de la visita del Papa, com la cessió d’un local municipal situat a la plaça de l’Almoina, els comptes de l’entitat i els seus deutes pendents. L’equip de Barberà ha al·legat que es tracta d’una fundació privada per a denegar tota la informació. Els deutes que manté l’organitzadora de la visita del Papa impedeixen la seua dissolució, pel que la vinculació amb l’Ajuntament i la vicepresidència que sustenta Rita Barberà encara continua.

Joan Ribó, ha declarat: “Cada dia apareixen més dades de la relació de Barberà amb la Fundación V Encuentro de las Familias i amb les empreses vinculades a la trama Gurtel. Des de Compromís exigim l’acta d’esta reunió que s’ha mantingut amagada a la ciutadania, Barberà ha rebut la convocatòria com a representat de l’Ajuntament de València, i hauria d’haver informat de l’objecte i les conclusions de la reunió. La manca de transparència de la Sra. Barberà en este tema és tant escandalosa que ja ha passat a ser clarament sospitosa. Què amaga tant obstinadament la Sra. Barberà?”

Compromís per València

Comparteix

Icona de pantalla completa