Diari La Veu del País Valencià
Compromís defensa la supervivència de l’escola pública a Paterna
EL PP MENSYPREA TOT ALLÒ QUE OLORE A PÚBLIC I ARA LI TOCA A LES ESCOLES D’INFANTIL, PRIMÀRIA I EDUCACIÓ ESPECIAL

Compromís exigeix a Agustí que es plante davant la Conselleria i defense la supervivència de l’escola pública a Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “el PP és expert en enfonsar els serveis públics des de dins i no té cap vergonya en demostrar-ho ara, menyspreant l’escola pública i retallant en els centres d’Infantil, Primària i Educació Especial. A Paterna la situació no és tan extrema com en altres pobles però, a mig termini, podríem parlar del perill de supervivència per a centres com el CP Cervantes o el CP Jaume I. Per això, exigim a l’alcalde que, quan torne de Xina, es plante davant Educació i defense l’escola pública del poble”.

Segons Ramón, “la consellera d’Educació, MªJosé Català, aposta per afavorir els concerts i deixar a la pública tremolant-se, tal i com estem veient amb les retallades en les aules d’Infantil i Primària. En Compromís volem un sistema educatiu públic, de qualitat i en valencià, que garantisca el futur dels nostres xiquets i xiquetes. Però a la vista està que amb el PP, la consellera Català al nostre territori i amb el ministre Wert a l’Estat espanyol, això és quasi un impossible”.

A més a més, el regidor també recorda que al ple de setembre “proposàrem una moció per a reclamar a la Conselleria les mancances educatives als centres escolars públics de Paterna, moció que va ser votada en contra pel PP de Paterna, amb l’excusa peregrina de dir-nos que ja estaven totes les reclamacions fetes a Conselleria. I una de dos: o l’alcalde ens va mentir o la Conselleria no li ha fet ni cas. I la prova és que ens trobem amb el futur incert de l’ampliació del Sanchis Guarner i les obres de Lloma Llarga, i que a més ens lleven línies d’Infantil i de Primària”.

“I quan hi ha reclamacions que es repetixen d’any en any, com un aula més d’Infantil en El Molí, d’any en any també es rep la mateixa resposta: la Conselleria només l’habilita però no la crea de manera permanent. Una trampa per a dir que hi ha una unitat més d’Infantil, però que en realitat la gasten com a comodí, perquè la poden llevar i posar com vulguen”.

“Des de Compromís considerem que tindre un sistema educatiu públic de qualitat és la garantia d’una societat plural amb igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania. I per aquesta raó hui donarem suport a la concentració que hi ha convocada aquesta vesprada contra les retallades en l’ensenyament públic. Esperem que l’alcalde es prenga seriosament el futur dels centres públics educatius de Paterna i que exigisca amb contundència allò que siga necessari per a que el municipi tinga uns centres públics de qualitat i en valencià”, conclou Juanma Ramón.

Compromís per Paterna

Comparteix

Icona de pantalla completa