Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València rebutja l’Anell Ciclista a la Ronda Interior
RedactaVeu / València

Aquest passat dilluns 24 de juny, i convidada pel grup municipal Compromís, València amb Bici va prendre part en la Comissió d’Urbanisme, Qualitat Urbana i Habitatge de l’Ajuntament de València. El grup Compromís, prenent com a seua la proposta històrica de l’agrupació, presentava una moció exposant la necessitat de l’Anell Ciclista a la Ronda Interior de la ciutat, moció que va tenir el suport dels grups EUPV i PSPV i rebutjada pel PP amb absoluta majoria.

El col·lectiu va estar present i va fer ús del seu dret a la paraula durant els escassos tres minuts assignats. Després, “els nostres companys assistents foren convidats a abandonar la sala. De res va servir la petició del regidor Joan Ribó perquè pogueren presenciar el posterior debat, perquè va ser rebutjada en bloc per tots els regidors del PP”, expliquen fonts de l’agrupació.

València amb bici-Acció Ecologista Agró lamenta profundament el rebuig del Govern municipal a la proposta de l’Anell Ciclista a la Ronda Interior de València però, sobretot, lamenta la forma de fer política “amb prepotència i desoint reiteradament les necessitats dels ciutadans”. El Govern municipal, a través dels seus representants en la diverses regidories representades, Alfonso Novo (Urbanisme) i Alberto Mendoza (Circulació i Transports), ha tornat a mostrar les recurrents excuses de les “complicacions tècniques” per a realitzar aquesta intervenció, quan la realitat és que el Govern local que presideix Rita Barberà “no té cap voluntat política d’apostar de forma decidida per la bicicleta com a mitjà de transport”, asseguren des de València amb Bici.

L’Anell Ciclista a la Ronda Interior de València és la proposta més antiga del col·lectiu ciclista, ja que es reclama insistentment des de l’any 1993. Cada dia cobra més força la necessitat d’aquesta intervenció que se sosté en dos pilars bàsics: “la pacificació del trànsit en tota la ronda interior i la creació d’un vial específic per a bicicletes”.

El rebuig a aquesta proposta “és un dur colp al ciclisme urbà a València i a la mobilitat sostenible en general. Un dur colp, en última instància, al benestar dels ciutadans i d’aquells que ens visiten”. Precisament, expliquen, i de forma particular, “ofereix una imatge molt negativa de la nostra ciutat, pel creixent nombre de turistes que opten per visitar i recórrer València amb bicicletes de lloguer i que es troben amb carrers perillosos i poc hospitalàris”.

“València amb bici no descansarà fins a aconseguir l’Anell Ciclista a la Ronda Interior de València”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa