Diari La Veu del País Valencià
Europa investigarà les irregularitats del macroabocador de Llanera
RedactaVeu / Brussel·les

Fa uns mesos que una delegació de la Plataforma Contra el Macroabocador de Llanera va visitar Brussel·les per demanar al Comité de Peticions del Parlament Europeu que estudiara les “irregularitats” que havíem detectat en tot el procediment d’adjudicació i disseny de les instal·lacions del macroabocador projectat en Llanera.

Recentment, la plataforma ha rebut resposta des de l’Europarlament confirmant que s’ha iniciat el procés i que s’ha demanat a la Comissió Europea que investigue el projecte de macroabocador de Llanera i les gestions que ha fet el Consorci al seu voltant.

Aquest és l’inici d’un procés que pot fer que el macroabocador de Llanera no passe de la fase de projecte en què encara es troba, han explicat des de la plataforma, “ja que el president del Consorci, el Sr. Parra, per moltes declaracions que faça a la premsa i per moltes oficines caríssimes, pagades amb diners de tots, que inaugure; encara no té cap permís ni autorització per a fer res en Llanera”, han assegurat. El projecte que es va presentar encara està en fase d’estudi per part de la Generalitat, que el pot rebutjar. I qualsevol projecte nou que es presente caldrà que passe pel mateix procediment que l’anterior perquè els ciutadans “puguem prendre les accions necessàries per a defensar la nostra seguretat i benestar”.

La Plataforma Contra el Macroabocador sempre ha denunciat que és un projecte que implica “molts riscos ambientals i sanitaris i molèsties molt a prop d’una àrea densament poblada i que podria acabar contaminant alguns dels més importants aqüífers valencians”.

A més a més, es tracta d’un projecte “brut des del seu inici, ja que a la seua adjudicació es contempla un contracte amb una empresa fantasma (Gains Tax – Valenciana de Contrataciones) que s’endurà un bon grapat de milions per llogar uns terrenys que tenen un valor de compra molt inferior”, asseguren membres de la plataforma. Un contracte, afegeixen, “que encarirà encara més la gestió dels residus que fa el consorci i que genera un gran malestar entre la ciutadania que es pregunta com, el mateix servei és més car ara que fa un parell d’anys, quan l’executaven els ajuntaments”.

En aquell viatge a Brussel·les, el membre de la junta de la plataforma, Paco Moreno, en companyia de Carlos Arribas, que anava a comunicar problemes semblants en Alacant; va fer entrega de les més de 3.000 sol·licituds arreplegades en la Costera i la Canal de Navarrés demanant que una delegació d’europarlamentaris visitara aquestes comarques per a conéixer ‘in situ’ el problema i que l’europarlament investigara totes les irregularitats detectades.

Comparteix

Icona de pantalla completa