Diari La Veu del País Valencià
Cal treballar pel foment de l’ocupació d’immobles buits
La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha explicat hui que “el nostre col·lectiu registrarà una moció a l’Ajuntament en la que proposem que s’elabore un pla municipal d’habitatge per tal de donar resposta a la situació d’emergència que viuen molts famílies il·licitanes”.

Mollà ha indicat que “ens trobem amb què la manca de recursos de les administracions locals per fer front a la problemàtica contrasta amb els milers de pisos buits que acumulen les entitats financeres, moltes d’elles rescatades amb diners públics, un fenomen que també té lloc a Elx i que necessita d’una resposta per part del govern local”.

En este sentit, la portaveu local ha afirmat que “el que proposem és que es pose en marxa un pla municipal que contemple mesures de foment per a evitar la desocupació permanent i injustificada d’immobles i que preste especial atenció a la rehabilitació de vivendes”.

“Entenem que s’ha de regular la desocupació d’habitatges; en concret, que es desenvolupen programes d’inspecció a fi de detectar, comprovar i registrar els immobles que es troben en situació de permanent desocupació que són propietat d’entitats financeres i altres grans empreses”, ha destacat.

Mollà ha afegit que “cal recordar que ajuntaments com el de Barcelona ja han decidit sancionar les entitats financeres que tinguen vivendes buides en zones necessitades de pisos”.

Per a la portaveu local, “és evident que calen acords urgents entre l’Ajuntament i les entitats financeres per a que estes cedisquen part del seu stock de vivendes per a que siguen destinades a lloguer social, doncs la gravetat de la situació urgeix respostes immediates”.

Compromís Elx

Comparteix

Icona de pantalla completa