Diari La Veu del País Valencià
El Consell contempla ara la concessió d’aigua per a la Ribera
RedactaVeu / Alzira

La constant i contínua reivindicació de Compromís per l’Aigua, (Més Algemesí, Compromís Ribera Alta i Compromís Ribera Baixa) d’una concessió d’aigua per a la Ribera ha obligat a la Generalitat a obrir una porta que no volia. És per això que volem mostrar “la nostra alegria perquè poc a poc la Generalitat Valenciana, governada pel PP, va canviant la seua postura respecte la concessió d’aigua que portem mesos demanant”, han senyalat fonts de l’agrupació.

Des que es va constituir Compromís per l’Aigua “venim demanant una cosa molt senzilla: una concessió d’aigua per als tretze pobles de la potabilitzadora, sense cap tipus d’intercanvi, en el nou Pla de Conca del Xúquer”, expliquen. Hi ha pràctica unanimitat social, fins i tot entre els populars de la Ribera, però la Generalitat no es posava al costat de la societat de la Ribera i no exigia al Ministeri de Medi Ambient la concessió d’aigua per a la Ribera.

No obstant això, les declaracions de José Alberto Comos, Director General de l’Aigua efectuades a Benifaió el dissabte 22 de juny, un dia després que Compromís per l’Aigua denunciara l’engany del conveni que es vol signar i exigira fermament la concessió, “mostra que, poc a poc el PP va entenent la veritable necessitat de l’aigua a la Ribera, encara que les mesures que vol aplicar no són les més adequades de totes”, confirmen els portaveus de l’agrupació.

Des que Compromís per l’Aigua ha pres la iniciativa en aquesta qüestió, la postura de la Generalitat ha anat canviant en els darrers mesos. Han passat de negar la necessitat de la concessió, a admetre que la Ribera hauria de tenir una reserva d’aigua per a ús de boca, i que aquesta seria compatible amb un pacte amb les comunitats de regants. “Ens alegrem, i molt, d’aquesta evolució, però pensem que no hi ha prou. La concessió d’aigua per a ús de boca per a la Ribera ha de ser independent de la que ja hi ha per als regants i usuaris tradicionals”, asseguren.

Des de Compromís per l’Aigua “continuarem treballant per a fer realitat el que és una demanda de tota la societat de la Ribera, una concessió d’aigua sense cap mena d’intercanvis, que faça realitat el dret de les persones a disposar d’aigua de qualitat en les aixetes”.

És per això que ahir diumenge 23 de juny estigueren presents a la potabilitzadora de la Garrofera d’Alzira representants de Compromís i de Més Algemesí dels “tretze pobles de la potabilitzadora” exigint l’acabament de les obres de conducció de l’aigua cap als nostres pobles. En aquesta ocasió van comptar amb la presència dels diputats Joan Baldoví (a les Corts Espanyoles) i Juan Ponce (a les Corts Valencianes).

Comparteix

Icona de pantalla completa