Diari La Veu del País Valencià
Inauguració de l’exposició Refugi il·lustrat
INAUGURACIÓ DE L’EXPOSICIÓ: “Refugi il·lustrat. Entre el taüt i la maleta”, a càrrec de Miguel Àngel Giner, president de l’Associació Professional d’Il·lustradors de València – APIV, a les 19:30 hores a la Casa de la Cultura.

Dintre dels actes de la II Setmana Cultural de Montserrat, tindrà lloc la inauguració de l’exposició Refugi il·lustrat. Entre el taüt i la maleta, que romandrà fins el 17 de febrer.

Segons l’Agència de l’ONU per als refugiats (ACNUR), al voltant de 60 milions de persones a tot el món s’han vist obligades a abandonar les seues cases i a buscar protecció en un altre lloc; la xifra més alta de desplaçats des de la Segona Guerra Mundial.

Davant aquesta vergonyosa situació, i convençuda del poder comunicatiu i sensibilizador de la il·lustració, la Associació Professional d’Il·lustradors de València – APIV va impulsar en el mes de gener de 2016 una campanya gràfica oberta en suport de les persones migrants, víctimes d’aquesta anomenada “crisi dels refugiats” i de la inoperància dels països europeus. Una campanya que, en els últims mesos, ha anat creixent gràcies a les aportacions altruistes dels més de 270 il·lustradors i il·lustradores que han participat des de diversos països com Síria, Rússia, Itàlia, França, Irlanda, Mèxic, Xile, Argentina o Espanya. Entre totes les imatges, han estat seleccionades les 150 que componen l’exposició Refugi il·lustrat.

Entre el taüt i la maleta.

A més tindrem exposada una xicoteta mostra de novel·la gràfica que hem adquirit per a la biblioteca i que a partir del dia 17, les novel·les gràfiques, ja podran começar a sol·licitar-se en préstec.

La biblioteca pública incorpora als seus fons la novel·la gràfica. Aquest tipus de format entre la novel·la i el còmic, dirigida principalment al públic adult, narra històries completes on les il·lustracions i vinyetes adquireixen una importància vital a l’hora de desenvolupar la trama o el relat dels fets. La nova col·lecció, situada en la sala general, estarà composta dels escriptors i les escriptores més representatius d’aquest gènere i anirà consolidant-se al llarg del temps amb nous títols, autores i autors.

Esperem que siga del vostre grat i que vingueu a gaudir d’ella.

Comparteix

Icona de pantalla completa