Diari La Veu del País Valencià
Montserrat manté un Centre de Salut en condicions precàries
RedactaVeu / Montserrat

Els veïns de Montserrat ja estan “farts” de la precarietat del Centre de Salut que atén les poblacions de Montserrat, Real i Montroi. Almenys això és el que denuncia el partit AIGUA.

El Centre de Salut va ser construït a principis del anys 90 per atendre una població potencial d’unes 5.000 persones. A hores d’ara, són més de 19.000 els residents de la Vall dels Alcalans que tenen com a referència el Centre de Salut de Montserrat, tot i saber que aquesta població, a més, es duplica quan arriben les vacances estivals.

Les condicions del Centre són ben conegudes per tots, ja que els mitjans s’han fet ressò del cas. Només té una planta amb tres consultes i dos habitacions que comparteixen els dos metges, la matrona, l’ATS… S’ha habilitat el primer pis (que era la sala d’estar de la vivenda del metge) per a una consulta, l’accés a la qual, és per una escaleta estreta i sense accessibilitat per a persones amb discapacitat motora.

Només existeix una sala d’espera, que comparteixen tots els pacients, grans i xicotets. “El centre actual no compleix els requisits que actualment exigeix la normativa per als centres de salut, i açò, ho saben les autoritats sanitàries, les quals argumenten que quan es va construir sí que complia la normativa”, han denunciat.

La situació del Centre i la demanda ciutadana han fet que l’Ajuntament prenguera cartes en l’assumpte des de fa temps. A l’any 2008, amb el govern del PP, es va plantejar l’ampliació del centre o la construcció d’un nou.

L’any 2011, amb el nou govern, es reprén el tema amb noves propostes. Tot i reconéixer la situació, la Conselleria argumenta l’escassesa de recursos econòmics per a inversions en el Centre de Salut de Montserrat.

Sala d’espera

Al 2012, l’Ajuntament de Montserrat ofereix a la Conselleria de Sanitat el Centre de Dia recentment construït i preparat per a l’atenció de persones, que no s’ha estrenat per falta de demanda i d’empresa que vulguera fer-se càrrec. “Era l’època del ball de plànols, que si faltaven metres, que si faltaven sales d’espera per especialitats, que si… Tot han sigut excuses per ‘marejar la perdiu i no fer res’ “.

Des de l’Ajuntament “ho hem intentat tot, fins i tot s’han presentat més d’un miler de signatures per deixar constància de la precarietat de les instal·lacions del centre de salut i demanant un nou edifici en condicions”, ha explicat la regidora de Sanitat, Carmen Massó (AIGUA).

L’Ajuntament ha sol·licitat reunir-se amb el conseller Llombart, “però en la dotzena de reunions que hem mantingut, mai ens ha atés, sempre ha delegat en un subaltern”. Per això mateix, el partit AIGUA plantejarà una proposta al plenari de Montserrat per a retirar dels edificis i dels carrers del poble tots els rètols dedicats a la família Llombart.

Comparteix

Icona de pantalla completa