Diari La Veu del País Valencià
Documentació sobre el macroabocador de Guadassuar que ‘mai arriba’
RedactaVeu / Guadassuar

El passat 22 de febrer, eixia a informació pública el projecte del macroabocador de Guadassuar i de la nova planta de residus. El 4 de març, Xúquer Viu es va dirigir a la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient demanant una còpia digital de la voluminosa documentació sotmesa a informació pública i ser considerats com a “persona interessada” en tot el procés administratiu d’acord amb la Llei 27/2006 que regula els drets d’accés a la informació ambiental i de participació pública en temes de medi ambient, en ser Xúquer Viu una organització que compleix amb els requisits establerts en la Llei.

El 2 d’abril, va finalitzar el termini per a la presentació d’al·legacions sense que es donara resposta a cap de les dos peticions que Xúquer Viu va presentar.

La “sorpresa” va ser quan, el passat 14 de juny, Xúquer Viu rep una notificació remesa per correu certificat pel Cap del Servei de Protecció i Control Integrat de la Contaminació d’eixa Conselleria, en què li demana que acredite que compleix els requisits per ser considerada com a persona interessada. “Com si la Conselleria desconeguera la naturalesa o activitats de Xúquer Viu en defensa del medi ambient en general i dels ecosistemes aquàtics en particular”, lamenten.

És a dir, que 2 mesos després de finalitzat el termini d’al·legacions, continua sense arribar oficialment a Xúquer Viu la documentació requerida. A més a més, encara que la Conselleria ha tardat més de 3 mesos en contestar, ara només dóna un termini de 10 dies perquè Xúquer Viu conteste.

En la contestació de Xúquer Viu, per a demostrar que compleix els requisits per a ser considerada com a persona interessada, s’aporta diversa documentació, com són els seus estatuts.

Igualment, es fa costar que la decisió d’atorgament o no d’autorització ambiental integrada per aquest projecte de macroabocador, així com de les condicions que en el seu cas s’establisquen, afecta o pot afectar significativament l’estat del medi ambient i dels ecosistemes aquàtics en la conca del Xúquer, incloent-hi l’Albufera, i per tant “l’associació Xúquer Viu té un interés legítim en el procediment d’Autorització Ambiental Integrada d’aquest projecte”.

Xúquer viu considera que “ens trobem davant un cas d’indefensió per part d’organitzacions que tenen interés legítim en aquest projecte”. “Esperem que no passen de nou tres mesos per a la seua contestació.”

Comparteix

Icona de pantalla completa