Qui vulga publicitat que se la pague

30 desembre 2013 01:00h
La separació de poders de l’estat ha significat històricament la divisió del poder executiu, legislatiu i judicial. Aquesta divisió de poders que va exposar el filòsof Montesquieu per tal de garantir un estat democràtic pot ser ha quedat obsoleta després de quatre segles. Així, partirem de la base que un estat o qualsevol ens públic de representació serà democràtic sempre i quan es produixca una separació del poder executiu, legislatiu i judicial, però també del poder econòmic i mediàtic, és a dir, de la premsa.

El dret a la informació és un dret i pilar fonamental de la democràcia, així com el dret a la llibertat d’expressió. Per tant, les institucions han de vetllar per tal que aquest dret siga complert. Ara bé, en cap cas les institucions i els que les presideixen han de malbaratar diners públics per a manipular a la premsa. Si això passa, es trenca la independència del poder mediàtic i a més a més s’atempta contra la llibertat d’expressió, produint-se així un atemptat a la nostra democràcia.

Joves amb Compromís d’Ontinyent no entenem com es pot destinar 120.000€ del pressupost local per a “publicitat institucional” tal i com es va fer al pressupost del 2013 i sembla que es preveu fer per al pressupost del 2014. No podem tolerar una distribució subjectiva a mans del mateix gabinet que al temps que genera les “noticies” decideix setmana darrere setmana on es “gasta” la partida de publicitat.   És del  tot desproporcionat que l’Ajuntament d’Ontinyent destine eixa quantitat de diners perquè els necessitem per a crear ocupació, mantenir els serveis socials bàsics o subvencionar associacions culturals i socials que es deixen la pell pel nostre poble. Vam tancar la televisió pública per a estalviar diners i  poder atendre altres necessitats prioritàries.

A la darrera legislatura de Lina Insa i Filiberto Tortosa, la despesa en la TVO i publicitat als diferents mitjans de comunicació era una mitjana de 200.000 euros (a banda del lloguer d’equips de la TVO i material fungible). Lluny ha quedat l’objectiu d’estalviar 150.000 euros en mitjans de comunicació que es va anunciar a principis de legislatura.

L’Ajuntament d’Ontinyent ha canviat molt des de temps de Lina, és un fet indubtable. Però queda molta feina a fer, el Govern local ha de construir l’alternativa però no l’alternança i aquesta partida pressupostària és alternança, és continuar pel camí que corria el PP: Amb els diners dels ciutadans els fem arribar com de bé estem fent la feina a l’Ajuntament per a que ens tornen a votar.
Necessitem polítics que pensen més en les pròximes generacions i menys en les pròximes eleccions. Els ciutadans i ciutadanes no hem de pagar de la nostra butxaca la foto de torn per als mitjans de comunicació, i hem de deixar que aquests mitjans facen bé la seua feina: informar, criticar, donar veu a la ciutadania, però en cap cas visualitzar al polític de torn per haver “soltat la pasta” que no és d’ell. Qui vulga publicitat que se la pague.

És per això que els Joves amb Compromís per Ontinyent instem als nostres regidors de Compromís a l’Ajuntament, i en conjunt al govern d’Ontinyent  a reduir una partida pressupostària desorbitada per a poder invertir els diners de totes i tots en serveis fonamentals i prioritaris; així com a gestionar la partida d’una forma objectiva que facilite la independència dels mitjans de comunicació i no caure en errades del passat recent.

El Govern no és ni de cap partit, ni de cap polític; i els diners de la ciutadania no són per a lluir d’alcalde, són en tot cas per facilitar informació municipal i sobretot per a trencar i acabar amb una crisi econòmica i social devastadora i per a pal·liar les polítiques de retallades que han aplicat els successius governs centrals a mans del bipartidisme.

Joves amb Compromís per Ontinyent
next