Diari La Veu del País Valencià
El solar de Jesuïtes es convertirà en una gran zona verda pública
EFE / València

Segons han informat fonts municipals, l’aprovació de conveni es produeix una vegada finalitzat el període d’informació pública del conveni, que s’ha desenvolupat durant vint dies. Durant aquest període de temps, han presentat al·legacions al conveni: el València CF, Salvem el Botànic i el Grup municipal d’Esquerra Unida, encara que algunes d’elles no han sigut preses en consideració en no entrar en qüestions objecte del conveni.



El regidor d’Urbanisme, Alfonso Novo, ha destacat que l’objectiu d’aquest conveni és “convertir el solar de Jesuïtes en una gran zona verda per al gaudi de tots els veïns de València”.

La segona de les qüestions que es porta a la Comissió d’Urbanisme és l’aprovació de l’informe amb les al·legacions i puntualitzacions sobre el document del Pla Especial de Protecció dels Entorns de Béns d’Interès Cultural, BIC, que va ser exposat a informació pública recentment.



Durant el període d’exposició pública, es van presentar dues al·legacions particulars i es van arreplegar les consideracions dels diferents serveis municipals, totes elles de caràcter tècnic.

Aquestes al·legacions i consideracions, juntament amb la documentació definitiva del Pla, s’han reunit en un informe que es remetrà a la Conselleria de Cultura per a sol·licitar el dictamen previst en la Llei de Patrimoni Cultural Valencià.



Novo ha apuntat que aquest Pla Especial para esment als BIC situats en els marges del Jardí del Turia: Torres de Serrans, Església i Convent de Santo Domingo, Museu de Belles arts, Monestir del Tremp, Palau de Justícia, exconvent del Carme i Església de Santa Creu i Palau dels Comtes de Cervelló.



A més, ha recordat que l’Ajuntament treballa en altres quatre plans especials per als entorns BIC dels carrers Guillem de Castro-Xàtiva, Centre urbà, la Muralla islàmica i tot el seu itinerari, i l’entorn de les Torres de Quart-Jardí Botànic-Esglésies de Sant Miquel i Sant Sebastià.



La Comissió d’Urbanisme també proposarà sotmetre a informació pública la modificació puntual del Pla Especial del nou Hospital La Fe, a instàncies de la Conselleria de Sanitat.



http://www.salvemelbotanic.org

Comparteix

Icona de pantalla completa