Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Almussafes vol millorar els accessos al polígon industrial Nord
L’alcalde signa un conveni marc amb l’Associació de Parcs i Polígons Industrials perquè les empreses tinguen veu en les millores que s’emprenguen

Amb les baixades de l’IAE i l’IBI aplicades en els últims dos anys a les companyies el consistori ha deixat d’ingressar 750.000€

El primer edil de la localitat, Toni González, es reuneix amb els socis de la APPI per a conèixer les seues necessitats i preocupacions

Ahir dijous 30 de març, els integrants de l’Associació de Parcs i Polígons Industrials d’Almussafes (APPI) es van reunir en l’Hotel Bartos de la localitat al costat de l’alcalde, Toni González, per a tractar alguns dels assumptes que més preocupen per al desenvolupament dels polígons Juan Carlos I i Nord. Durant la trobada, la segona que se celebra des de l’inici de la legislatura, van signar un conveni de col·laboració mitjançant el qual el consistori es compromet a donar veu a les empreses i a tenir en compte les seues opinions i necessitats a l’hora de realitzar inversions. A més, van intercanviar idees, projectes i suggeriments per a seguir avançant junts.

Un dels primers compromisos que va assumir l’actual alcalde d’Almussafes quan va accedir al càrrec al juny de 2015 era que intensificaria les seues relacions amb les empreses situades en els dos polígons industrials situats en el terme municipal. Toni González, també regidor delegat d’Ocupació, Desenvolupament, Economia i Indústria, va establir que a més de les habituals visites realitzades a les companyies es reuniria almenys una vegada a l’any de manera conjunta amb totes elles a través de trobades organitzades entre el propi consistori i l’Associació de Parcs i Polígons Industrials d’Almussafes, APPI.

Ahir, dijous 30 de març a la vesprada es va dur a terme en l’Hotel Bartos la segona d’aquestes reunions convocades amb periodicitat anual. Presidida per González i pel president de APPI, Vico Valero, durant la mateixa van tenir l’oportunitat d’intercanviar impressions sobre la marxa de l’economia i la situació de l’ocupació així com d’analitzar els principals reptes als quals s’enfronten tant el parc Juan Carlos I com el polígon Nord, aquest últim recentment integrat en l’entitat que aglutina als negocis d’aquesta àrea de la localitat.

Durant la xarrada, a la qual van assistir al voltant de 50 responsables d’empreses, l’alcalde va escoltar les reivindicacions del sector i els va explicar quines van a ser les pròximes intervencions que l’equip de govern té previst dur a terme en matèria industrial. En aquest sentit, ambdues parts van signar un conveni marc mitjançant el qual el consistori es compromet a donar veu a les empreses i a tenir en compte les seues opinions i necessitats a l’hora de realitzar inversions. Fruit d’aquest intercanvi d’idees, l’Ajuntament iniciarà contactes amb la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de millorar l’accés al Polígon Industrial Nord.

Aparcament i impostos
A més del citat acord de col·laboració, durant la sessió l’alcalde va anunciar que des de 2015 s’han habilitat ja al voltant de 190 places d’aparcament per a automòbils i camions, solucionant les manques d’estacionament existents.

Concretament, gràcies a les recents ampliacions ara hi ha espai per a 140 cotxes més i al voltant de 40 vehicles de grans dimensions, 25 d’ells en un recinte barrat i disponible per als propietaris de camions que estiguen empadronats en la localitat.

Pel que fa a les reduccions del I’AE i l’IBI realitzades durant els dos últims exercicis tant a la factoria Ford com a la resta d’empreses, el primer edil va assegurar que el consistori ha deixat d’ingressar al voltant de 750.000 euros per aquesta qüestió i va avançar que la seua intenció és mantenir en el futur les últimes tarifes aplicades i ampliar el capítol d’inversions.

En l’àmbit de l’ocupació, el president de la corporació municipal es va congratular per les 32 contractacions indefinides realitzades durant l’any 2016 gràcies a les ajudes concedides a través del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació impulsat pel seu equip, atés que la xifra ha augmentat exponencialment des de les 2 contractacions d’aquestes característiques registrades en 2015.

Malgrat açò, González va demanar “a les empreses que augmenten les contractacions dels veïns d’Almussafes”. “Seguirem millorant en la mesura del possible aquestes subvencions i ens comprometem a valorar la possibilitat de concedir ajudes per a satisfer el pagament de les quotes de la seguretat social durant diversos anys”, va avançar.

Neteja i senyalització
L’Ajuntament d’Almussafes acaba d’adjudicar el servei de neteja dels polígons industrials a l’empresa Girsa per un període d’un any. A partir de 2018 es preveu la municipalització d’aquesta tasca, que serà assumida per la nova empresa EPSA.

Mentrestant, González va garantir als assistents a la reunió que les diferents zones romandran completament netes i la citada companyia comptarà amb la col·laboració dels empleats dels diferents plans d’ocupació local que es vagen succeint durant 2017, que reforçaran el servei. Aquests mateixos operaris, el primer grup dels quals es va incorporar precisament ahir dijous, seran els encarregats de fixar al sòl mitjançant argolles tots els contenidors dels parcs industrials d’Almussafes, projecte que va anunciar públicament l’alcalde durant la seua intervenció en la trobada

A més, també va donar compte de la imminent posada en marxa de la segona fase de senyalització dels Polígons Juan Carlos I i Nord, amb la qual se seguirà avançant en el projecte emprés pel consistori fa ara un any i que es finançarà íntegrament amb fons propis de l’administració local.

En el terreny de la seguretat, l’edil d’Indústria va explicar que no s’han detectat problemes destacables. No obstant açò, va assegurar que no descarten “augmentar les mesures implantades fins el moment i elaborar un estudi amb les empreses per a la possible instal·lació d’un sistema de videovigilància”.

Finalment, i en la línia de comunicació permanent amb les companyies en la qual està treballant l’alcalde, va animar als empresaris a traslladar-li totes aquelles iniciatives que consideren oportunes, sobretot en l’àmbit de l’ I+D+I, i que puguen encaixar dins de la ‘Red Innpulso’, de la qual forma part Almussafes.

Comparteix

Icona de pantalla completa