Diari La Veu del País Valencià
EU demana una comissió d’investigació sobre la visita del Papa a València
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’EUPV ha registrat hui una proposta de comissió d’investigació en Les Corts sobre les “massives irregularitats” en la gestió dels fons públics invertits en la visita del Papa Benet XVI a València en 2006. Blanco ha demanat que es “depuren responsabilitats polítiques” perquè un “presumpte grup de delinqüents organitzats va aprofitar la visita del papa per a furtar i forrar-se a costa de l’erari públic”.

“De tots els viatges del Pontífex, l’únic que ha acabat als tribunals és el que organitzaren Camps, Cotino i Garcia Gascó”, ha afegit el portaveu adjunt d’EUPV, qui també ha declarat que “volem saber quant s’ha gastat exactament en la visita del Papa, perquè fins ara les xifres ballen prop dels 15 milions d’euros”.

El diputat recorda que la Fundació V Encuentro Mundial de las Familias, creada per la Generalitat, la Diputació de València, l’Ajuntament i l’Arquebisbat per a organitzar la visita de Benet XVI, encara no s’ha pogut liquidar pel forat de més de 4 milions d’euros que arrossega. “El Consell es nega a donar informació detallada dels comptes d’aquesta Fundació adduint que és privada, malgrat que són les tres administracions publiques les que posaven la pasta i l’Arquebisbat qui la presidia”, critica Blanco, que considera que aquesta és una de les qüestions que haurien d’aclarir-se en la comissió d’investigació.

RTVV i Teconsa

Un altre tema relacionat amb la visita del Papa és el contracte de RTVV amb l’empresa Teconsa, que actualment s’està instruint al Tribunal Superior de Justícia com una peça separada del cas Gürtel. Per a Blanco és “injustificable que el Consell encara no s’haja personat com acusació particular, tal i com li hem demanat des d’EUPV repetidament. Sembla que sí acusa a Blasco, però no vol acusar a Camps ni a Barberà pel cas Nóos, i tampoc a Pedro Garcia ni a Juan Cotino, l’antic arquebisbe o a la resta de persones que pugueren haver intervingut en l’adjudicació del famós contracte de més de 7 milions d’euros, dels quals la Fiscalia Anticorrupció acredita que més de la meitat anaren a parar a les butxaques d’alguns de Camps”.

Comparteix

Icona de pantalla completa