Diari La Veu del País Valencià
Albatera protestarà contra el macro-abocador davant el Parlament Europeu
EFE / RedactaVeu / Albatera

El president del col·lectiu, José Antonio Juan, ha assenyalat que, abans de res, “cerquen que es replantege el tema de la gestió de fem de la comarca i comence de nou tot el procediment” perquè, al seu judici, “el Pla Zona XVII no resol el problema del fem”.

Aquest col·lectiu ha mantingut una reunió amb l’eurodiputada Eva Ortiz amb l’objectiu “d’expressar la nostra preocupació sobre l’adjudicació del macro-abocador i els inconvenients de la seua ubicació”.

Així mateix, els seus representants han explicat a Ortiz “les característiques del lloc en qüestió i la quantitat de problemes que existeixen”.

Segons ha recordat el president, va anar el passat 10 de juny quan es va signar el contracte entre el Consorci del Pla Zonal XVII -conformat pels 27 municipis de la comarca del Baix Segura, la Diputació i la Generalitat Valenciana- i l’empresa adjudicatària d’aquest projecte, la UTE Cespa-Ortiz.

Des d’aqueixa data, la mercantil compta amb sis mesos per a presentar el projecte definitiu i durant aqueix temps, segons ha confirmat a aquest mitjà el portaveu, “la plataforma continuarà amb tot tipus d’al·legacions”.

Així mateix, Juan ha mostrat la seua intenció de posar-se en contacte amb el comissari de Medi ambient per a fer-li arribar “les nostres opinions sobre tot allò inadequat del projecte”.

Finalment, José Antonio Juan ha revelat la intenció de dur a terme una reunió amb tots els alcaldes de la comarca que no estiguen d’acord amb la gestió duta a terme sobre el tema del fem per a fer “una espècie de front comú, un consorci paral·lel”.

Manifestació

Diumenge passat diverses entitats ciutadanes van convocar a Alacant una manifestació en protesta per la signatura del contracte d’adjudicació de la gestió de residus del Baix Segura, que preveu la instal·lació d’una planta de gestió de fem a Albatera. Més de cinc mil persones van acudir a la protesta.

Els convocants van exigir “la paralització de l’adjudicació del contracte”, a entendre que es deriva de “un procés viciat amb polítics i empresaris sota recerques judicials i imputats dins de la trama del ‘cas Brugal’, en al·lusió al constructor Enrique Ortiz, propietari d’una de les mercantils que conformen la UTE adjudicatària del projecte.

Comparteix

Icona de pantalla completa