Diari La Veu del País Valencià
Almussafes – Visita guiada al Museu Comarcal de l’Horta Sud
Un grup de 40 veïns d’Almussafes descobrix la cultura tradicional de l’Horta Sud

La visita guiada al museu comarcal, subvencionada íntegrament per l’Ajuntament, es va dur a terme ahir a la vesprada a Torrent

Durant l’excursió, els almussafenys van aprofundir en els costums passats de la regió i van contemplar un betlem tradicional

Un total de 40 veïns d’Almussafes van gaudir, durant la vesprada d’ahir dijous, d’una visita guiada al Museu Comarcal de l’Horta Sud. L’excursió, promoguda des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat del municipi, va endinsar als almussafenys en els costums, tradicions i formes de vida dels agricultors d’este territori en el context de la societat preindustrial.

Esta activitat cultural i turística, sufragada íntegrament pel consistori, és l’última pensada per a l’any 2016 i va comptar amb l’assistència de l’edil de Polítiques d’Igualtat, Davinia Calatayud. Ja en el Museu Comarcal de l’Horta Sud Josep Ferrís March, situat en la ciutat de Torrent i obert al públic des de juny de l’any 2000, els participants van realitzar un recorregut guiat pel passat, les arrels i la història d’esta comarca.

Durant l’excursió, a més, els visitants van conéixer de prop la forma de vida d’una família tradicional de llauradors gràcies a les col·leccions existents en l’exposició permanent del museu, dissenyades amb els objectes cedits pels propis habitants de l’Horta Sud. Els veïns d’Almussafes van recórrer l’edifici, emplaçat en la casa de l’Estudiant de Boqueta, una antiga vivenda de camperols alçada a principis del segle XX. En la mateixa, d’altra banda, també van poder contemplar un betlem tradicional muntat per l’Associació de Betlemnistes de Torrent.

Comparteix

Icona de pantalla completa