Diari La Veu del País Valencià
Deixar sense efecte l’actual procediment d’aprovació de Pla Especial de la Marina Juan Carlos I
Joan Ribó, portaveu de Compromís, ha presentat al·legacions referides a la manca de participació, la modificació del PGOU del 1988, l’endeutament del Consorci València 2007, entre altres

Compromís per València ha presentat les al·legacions a l’ordenació de la Dàrsena del Port de València. Estes al·legacions sol·liciten deixar sense efecte tot el tràmit de formació del Pla Especial i instar als redactors del document a que substituïsquen l’actual, al compliment dels requeriments tècnics i legals oportuns.

El procediment administratiu del Pla Especial de la Marina Juan Carlos I pateix una manca greu de participació, imprescindible en un projecte de tanta transcendència ciutadana com la remodelació de la Dàrsena del Port de València. Esta manca de participació s’ha fet patent tant en el cas dels ciutadans i ciutadanes, les associacions de veïns i les associacions professionals, com l’Observatori Empresarial de Comerç i Turisme de la ciutat de València, que aglutina als sectors del comerç, hostaleria, hotelers, entre altres.

El Pla Especial que es presenta pretén la reordenació urbanística de terrenys que el Pla General vigent, PGOU 1988 qualifica com part del Sistema General d’Espais Lliures, GEL-4 (Espai Lliure d’Ús Esportiu).la porció de terreny al nord, dins del barri del Canyamelar, de forma triangular i superfície aproximada de 15.500 m2. El procediment de tramitació establert per l’Ajuntament de València, en acord plenari de 25 octubre 2013, no es dona compliment a l’específic requeriment de la llei 15/2006 Urbanística Valenciana, art. 94.4 que literalment diu: “La modificació que comporte diferent qualificació o ús urbanístic de les zones verdes o espais lliures requerirà l’informe previ favorable del Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana.”

El Consorci Valencia 2007 té segons els Pressupostos Generals de l’Estat de 2014 un deute de més de 398 milions d’euros. Esta xifra supera en 78 milions d’euros el crèdit subscrit pel Consorci al 2003 amb l’ICO. Des de Compromís al·leguen que és necessari abans de realitzar el Pla Especial, solucionar el condonament d’este ingent deute que hipoteca el futur de la Dàrsena i de la seua projecció.

Joan Ribó, portaveu de Compromís ha declarat “La Dàrsena del Port de València ha segut i és un espai ciutadà, i ha de continuar sent-lo. No podem permetre que Barberà aprobe este Pla Especial sense complir els requeriments tècnics i legals procedents. El deute de 400 milions d’euros del Consorci és una hipoteca del Partit Popular per al futur de la ciutat de València”

Comparteix

Icona de pantalla completa