Diari La Veu del País Valencià
El Consell deu entre 25.000 i 70.000 euros de mitjana en Primària i Secundària
RedactaVeu / País Valencià

El sindicat CSI-F denuncia els impagaments per part del Consell a col·legis i instituts per a poder fer front a les despeses ordinàries de funcionament i als menjadors escolars. La central sindical avisa que l’últim mes abonat va ser octubre de 2012. Des de llavors l’Administració no ha aportat la quantitat mensual als centres i els deu entre 25.000 i 70.000 euros de mitjana en Primària i Secundària, respectivament.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI-F) adverteix de la situació desesperada que viuen molts directors de centre, que no podran saldar els nombrosos deutes a 30 de juny pels impagaments del Consell. CSI-F ha urgit a Conselleria d’Educació a posar-se al dia, encara que des d’aquesta administració vinculen l’abonament a la derivació de diners per part de Conselleria d’Hisenda.

El sindicat assenyala que gran part del deute en Infantil i Primària obeeix a l’impagament del menjador escolar. L’últim mes sufragat, encara que no de manera completa, va ser octubre. Des de llavors han hagut de recórrer els centres públics a mitjans propis per a pagar el subministrament del menú escolar, encara que molts deuen el servei de cuina a l’empresa contractada des de fa mesos a causa dels impagaments de les beques per part del Consell.

En Infantil i Primària el deute de l’Administració amb els centres oscil·la des dels 6.000 i fins als 110.000 euros. El sindicat situa la mitjana en uns 25.000 euros. En canvi, en Secundària les quantitats resulten majors i la mitjana d’impagament aconsegueix els 70.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa