Diari La Veu del País Valencià
30 primers desocupats contractats a través del Pla d’Ocupació Local d’Almussafes
Els 30 primers desocupats contractats a través del Pla d’Ocupació Local d’Almussafes començaran a treballar la setmana que ve

A mitjan setmana que ve, s’incorpora la primera tanda de beneficiaris d’esta iniciativa municipal

L’ajuntament sufraga amb fons propis el Pla, dotat amb prop de 300.000 euros

A Dijous passat 21 d’abril, l’Ajuntament d’Almussafes va publicar la llista definitiva amb la selecció i baremació de les sol·licituds presentades per un total de 146 desocupats de la localitat per a acollir-se al Pla d’Ocupació Local 2016, en el que el consistori invertirà prop de 300.000 €. de fet, durant el present any, l’Ajuntament contractarà a un total de 60 veïns i veïnes, de manera directa amb la finalitat de donar-los una oportunitat laboral. Els 30 primers candidats de la llista han assistit, durant el matí de hui dimecres 27 d’abril, a una reunió en el saló de plens de la Casa Consistorial, en la que se’ls ha informat de la seua imminent incorporació, ja que està previst que inicien la seua labor a mitjan setmana que ve, a més de facilitar-los informació de tallada de l’horari, sou i labors que desenrotllaran en els seus llocs de treball. Després dels quatre mesos de contracte previst dels candidats seleccionats en la primera fase, es donarà una oportunitat laboral d’altres quatre mesos als següents 30 peticionaris que han obtingut una major puntuació en la baremació realitzada per la comissió de selecció.

El primer edil i responsable de les polítiques d’Ocupació del consistori d’Almussafes ha presidit, a les 12 hores de hui dimecres, la trobada informativa amb els 30 primers desocupats d’Almussafes que han sigut seleccionats per a treballar en l’administració local en el marc del I Pla d’Ocupació Local, POL, una iniciativa tendent a reduir la taxa de desocupació i donar una oportunitat laboral als veïns i veïnes amb més dificultats d’inserció laboral.

L’alcalde, que s’ha mostrat satisfet per poder materialitzar un dels seus grans projectes en matèria d’ocupació, ha estat acompanyat per diversos regidors de l’executiu responsables dels Departaments en què els candidats desenrotllaran la seua labor professional, així com dels tècnics municipals que tutelaran els distints llocs de treball.

Durant la reunió, els assistents, per orde de puntuació, han pogut triar el departament en què preferixen desenrotllar el seu treball, a més d’informar-se, fil per randa, de les característiques del contracte i de les labors a realitzar en cada lloc de treball.

Està previst que a mitjan setmana que ve, els desocupats seleccionats per a ocupar les 30 primeres places, tots ells inclosos en els quatre col·lectius en risc d’exclusió social a què anava dirigida l’oferta del POL, parats de llarga duració, majors de 45 anys, dones i menors de 25 anys, inicien el seu exercici laboral amb una jornada de sis hores diàries i amb horaris flexibles, depenent del lloc de treball i les necessitats del servici.

En esta primera fase dels contractes, que mantindran una duració de 4 mesos, s’han seleccionat un total de 13 peons de manteniment i neteja, un operador informàtic, un auxiliar administratiu, un conductor, dos conserges, quatre peons de jardineria, cinc peons d’obra i tres oficials de primera de la construcció.

Els conserges treballaran en el Centre Cultural i en els camps de futbol municipals; els peons de manteniment i neteja i els peons de jardineria assumiran els treballs extraordinaris dels espais públics i zones verdes que no estan inclosos en les concessions municipals de conservació i manteniment; i els especialistes del sector de la construcció duran a terme labors de millora i manteniment dels espais públics i dels immobles municipals. Per la seua banda, el conductor cobrirà el servici diari de trasllat dels usuaris d’Almussafes i Benifaió al Centre d’Estimulació i Rehabilitació de la Llimera i al Centre de Rehabilitació per a Discapacitats “Som i Estem”. L’informàtic reforçarà el Departament de Tecnologies de la Informació i Comunicació, TIC, i finalment, l’auxiliar administratiu col·laborarà amb el Departament d’Urbanisme, en labors com el PGOU i la implantació de l’expedient electrònic, entre altres tasques.

Quan finalitzen els quatre mesos per als que s’han establit estos contractes, a principis de setembre, s’incorporaran els següents 30 candidats, els que tindran igualment quatre mesos de treball assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa