Diari La Veu del País Valencià
Ens tocarà pagar a tots les malifetes d’uns quants
Albiol: “El PP no vol dir quins traçats alternatius del TRAM està barallant ni la seua despesa”

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, denuncia que el PP no ha volgut donar informació sobre les alternatives que està barallant si el Tribunal Superior de Justícia tomba definitivament el traçat del Tram pel mig del Parc Ribalta.

La parlamentària recorda que hi ha hagut ja dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contraries a la decisió de la Conselleria d’Infraestructures, que ha sigut recorregudes per la Generalitat davant del Tribunal Suprem. “Els populars, tenen en contra les sentències, universitats, els partits polítics en l’oposició, les plataformes veïnals, el Consell Valencià de Cultura, però continuen pensant que el traçat actual és el més beneficiós per a la ciutat i el parc”.

La diputada d’EUPV, ha preguntat a la Comissió d’Obres Públiques que és el que pensa fer la conselleria si finalment el TS ratifica la prohibició del TSJCV de prohibir el pas del TRAM pel Parc Ribalta. “Des de la Conselleria, com no podia ser d’altra manera, han assegurat que acataran la sentència del Tribunal Suprem, si finalment dona la raó als que des de fa anys hem defensat la integritat d’una icona de la ciutat de Castelló, i han informat que estan barallant alternatives de traçat que rodegen el Parc Ribalta, encara que esperen que l’alt tribunal els done la raó”.

“No han volgut aclarir-nos quines són aquestes alternatives a l’actual traçat del Tram que baralla la Conselleria d’Infraestructures, tampoc ens han volgut informar de la despesa d’aquesta modificació”, assegura la representant d’esquerres, “continuen completament obsessionats amb la idea que el Tram travesse el Parc Ribalta, les sentències del TSJCV pareix que no han aconseguit que entren en raó”. Preguntat per la diputada de perquè el Consell no va tindre en compte des del seu inici aquestes alternatives que ara plantegen a l’hora de planificar el traçat del Tram per Castelló, el Secretari d’Infraestructures ha afirmat que la millor opció, la més beneficiosa per a la ciutat i el parc, és l’actual recorregut i per això és va escollir.

Albiol ha criticat que molt possiblement els valencians i valencianes hagen de pagar un nou traçat del tram, “perquè el PP es va encabotar en contra de l’opinió de tot el món en fer passar el Tram pel mig del Parc Ribalta. Si des del principi hagueren fer cas de les universitats, dels partits polítics en l’oposició, de les plataformes veïnals, del Consell Valencià de Cultura, en definitiva de tots menys el PP, ara no estaríem en aquesta situació, però el PP va preferir prendre aquesta decisió de manera unilateral sense tindre en compte els avisos, i ara, ens tocarà pagar a tots i totes les malifetes d’uns quants”.

Comparteix

Icona de pantalla completa