Diari La Veu del País Valencià
Deu raons per a rebutjar la Llei Wert
Europa Press / Madrid

En aquest insisteixen en demanar al ministre d’Educació, José Ignacio Wert, la retirada de la norma, així com l’obertura d’un procés de negociació i “diàleg real” amb el ministeri.

Entre altres punts, aquest document argumenta que la LOMQE promou un sistema de revàlides amb efectes “punitius” en comptes de formatius, que encoratja al seu torn la desconfiança cap al professorat i limita la formació integral de l’alumnat.

Igualment, sosté que el Govern és incapaç de cercar un consens en matèria d’educació que puga donar estabilitat al sistema educatiu, menyspreant la comunitat educativa i els interlocutors socials i polítics, “amb els quals mai es va explicar sinó era per a demanar la seua adhesió al text”.

És més, aquest text critica que el projecte de llei de reforma educativa manca de memòria econòmica “creïble i suficient” o que conculca el principi d’igualtat d’oportunitats en produir “segregació primerenca, permetre la publicació de rànquings i afavorir l’exclusió de l’alumnat amb dificultats”.

Per part del sindicat, han avisat que: de no produir-se el contacte amb els agents socials, reprendran el calendari de mobilitzacions contra aquesta llei educativa que promou el Govern per a després d’estiu.

Joan Baldoví, de Compromis-Equo, ha subratllat la “solitud de Wert” en aquesta iniciativa i tem que “una vegada més” el PP impose a la societat el seu model i el “corró de la majoria” en un tema “tan important” com l’educació.

Des del PSOE, que ha sigut l’encarregat de coordinar aquesta “demanda de les organitzacions socials” amb la resta de grups de la cambra, el seu portaveu en la matèria, Mario Bedera, ha destacat que aquest document serveix per a fer un “front comú a la Llei Wert”, a través d’un document on es posen de manifest les “deu idees de força” per les quals les organitzacions signatàries rebutgen la llei.

Segons el parer del diputat de l’Esquerra Plural (IU-ICV-CHA), Joan Coscubiela, Wert està “aïllat” en aquesta llei perquè no respon a les necessitats del sistema educatiu sinó a una “obsessió” per utilitzar la situació de l’educació al servei d’una “contrareforma segregadora, centralitzadora i homogeneïtzadora que tracta els alumnes com a peces d’engranatge d’una màquina” i que ha desoït la comunitat educativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa