Diari La Veu del País Valencià
Sí, a la victòria de la gent, per Paco García
Este #26J no sols són unes eleccions generals més, on podem acomiadar, o no, un govern que ha fet de tot menys ajudar les persones. És un moment històric més enllà del nou constitucionalisme del 78, on el canvi generacional i polític es palpa als carreres i les places, deixant enrere bipartidismes i majories alternants que deien que ho volien canviar tot, per al final no van canviar res.

Estem davant de continuar amb el mateix de sempre o triar un nou model de democràcia, economia i societat, més transparent, participatiu i de diàleg social, on l’1 % no determine el futur del 99% restant. On l’economia i els poderosos no controlen el poder polític, sinó més bé tot el contrari, posant l’economia al servei de les persones.

Des de la candidatura #AlaValenciana ho tenim clar, les confluències són mostra d’un diàleg obert, d’una visió ampla del gran espectre polític que defineix una societat plural i diversa, on es deixen aparcades les xicotetes diferències per trobar-se amb les grans coincidències. Per això, Compromís, Podemos i EU han sigut generoses entre si i han posat per davant dels interessos partidistes els interessos de la gent. I per tant, el triomf del #26J no serà de cap de les formacions polítiques, sinó que serà la victòria de la gent. Eixa gent que va cridar fort el 15M de 2011 advertint els grans partits del sistema que no anàvem per bon camí i que van ser menyspreats i silenciats. Però, que en lloc de quedar-se aturats, s’han organitzat i han aprés que la unió de la ciutadania és més poderosa que la de les portes giratòries, la banca o troica comunitària de Merkel i Lagarde. Han visualitzat que la sobirania naix i mor en el poble, i que ha de ser el poble el que ha de canviar este sistema que durant prop de 40 anys ens ha situat per primera volta en la història, en la conjuntura que una generació ben formada, preparada i qualificada pot estar pitjor que la que l’ha vist nàixer. Ja que si no ho fem nosaltres, cap altre ho farà.

El #26J es tria entre mantindre una corrupció sistèmica i ancorada en estructures polítiques immobilistes, mantenidores de privilegis i que han retallat multitud de drets i llibertats aconseguides amb molt de sacrifici pels nostres avantpassats, o apostar per una regeneració democràtica i rupturista que estiga sotmesa i controlada en tot moment per la voluntat de la ciutadania.

#UnidosPodemos en l’Estat, Les Marees a Galicia, En Comú Podem a Catalunya i a #AlaValenciana en la Comunitat, han agafat el suficient impuls com per liderar i protagonitzar este canvi en els comicis del diumenge. On sabem que no serem suficients, i per això, com que volem aconseguir el canvi definitiu, volem que altres forces d’esquerres (si realment es creuen que ho són) es sumen i donen suport a este projecte il·lusionant i encoratjador.

Tenim molt prop esta desitjada victòria de la gent, sense complexos, sense motxilles, amb la força de la unió i la complicitat de la solidaritat, una victòria amb un somriure amable que no serà de ningú i que finalment serà de totes i tots nosaltres.

Paco García, diputat autonòmic de Compromís

Comparteix

Icona de pantalla completa