Diari La Veu del País Valencià
EU defensa una proposició per instar a convocar un referèndum entre Monarquia i República
El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Ignacio Blanco, defensarà demà en el plenari una proposició no de llei per a instar al govern de l’Estat a convocar un referèndum, d’acord amb allò establert a l’article 92 de la Constitució Espanyola, perquè els ciutadans decidisquen entre Monarquia i República.

“El Parlament valencià hauria d’arreplegar el pols de la ciutadania i aprovar aquesta proposta que planteja donar-li al poble la possibilitat d’elegir democràticament la seua forma d’Estat”, assenyala Blanco.

Segons ha explicat Blanco, la iniciativa planteja la utilització de les vies constitucionals per al referèndum (art. 92), i la futura reforma de la Constitució (art. 168) en cas que guanyara democràticament l’opció republicana.

“Esperem que tots els grups parlamentaris accepten aquesta proposta, que el PP va vetar en el passat període de sessions, impedint així el debat polític sobre una qüestió que està de màxima actualitat pels nombrosos escàndols que afecten a la Casa Reial”, explica.

“Ara tenim per fi l’oportunitat de conèixer el pronunciament de cada grup sobre una iniciativa que vol estendre la democràcia a la màxima institució de l’Estat”, ha destacat.

Comparteix

Icona de pantalla completa