Diari La Veu del País Valencià
El PP rebutja millorar els passos de vianants
El passat dijous 17, el grup municipal Compromís per l’Alcúdia de Crespins, va veure una vegada més com una de les mocions presentades en el Plenari Municipal va ser rebutjada per l’equip de govern del PP. Es tractava d’una moció que pretenia millorar l’estat dels passos de vianants situats en dues de les avingudes principals de l’Alcúdia de Crespins. Concretament, els de les avingudes de la Pau i de Castella, la primera és la CV 596 (carretera de l’Olleria) i la segona l’antiga nacional 430 de València-Madrid, per les quals circula un nombre elevat de vehicles, a més de ser travessades per un nombre considerable d’habitants de la població.

La moció pretenia millores en la senyalització dels passos de vianants (repintant-les i senyalitzant-les verticalment) i la reducció de velocitat de 50 km/h a 30 km/h. Al mateix temps, es demanava una comissió per a l’estudi d’accions que es puguen dur a terme per a la conscienciació del veïnat per a un comportament correcte.

L’equip de govern es va justificar dient que no té potestat per a reduir la velocitat en aquestes vies. Argumentació falsa, ja que l’article 50 del Reglament de Circulació de Vehicles a Motor i Seguretat Vial diu clarament: “els límits de velocitat podran ser rebaixats en travessies especialment perilloses per acord de l’autoritat municipal amb el titular de la via, i en les vies urbanes, per decisió de l’òrgan competent de la corporació municipal”.

El grup Municipal Compromís lamenta que l’equip de govern i el seu alcalde Javier Sicluna no tinga entre les seues prioritats la seguretat dels seus veïns i veïnes. També lamenta que no configure un model més sostenible on els vehicles deixen de ser protagonistes i on vianants i ciclistes prenguen una major importància per a reduir així la sinistralitat, quan per tots se sap que la reducció de velocitat a 30 km/h redueix el percentatge de morts considerablement. Recordem que en ambdues vies s’han produït un gran nombre d’accidents, alguns dels quals han resultat mortals.

Compromís per l’Alcúdia de Crespins

Comparteix

Icona de pantalla completa