Compromís demana un pla per a lluitar contra la LGTBfòbia des dels cossos de seguretat

La Generalitat no contempla cap tipus de mesura per a revertir aquesta situació i la coalició exigeix formació per als agents
9 juny 2013 01:00h
RedactaVeu / València
 
Compromís contra la LGTBfòbia dels cossos de seguretat. Segons ha assenyalat el diputat de Compromís, Fran Ferri, la lluita contra l’odi a persones homosexuals, bisexuals i transexuals contempla diverses dimensions i actors i requereix d’una actuació coordinada.
 
En eixe sentit, les forces de seguretat "esdevenen una peça clau perquè han de vetlar pel compliment de la legalitat i la protecció dels drets fonamentals del col·lectiu LGTB".
 
"Lluny d’això, -ha afegit Ferri- són nombroses les denúncies de mostres i manifestacions LGTBfòbiques per part de membres de la policia. Tot i ser minoritàries dins dels diferents cossos de seguretat, aquestes actituds taquen la imatge de la policia com a institució i incideixen en la desprotecció del col·lectiu LGTB davant la vulneració dels seus drets".
 
En el cas valencià, la Generalitat "no contempla cap tipus de mesura per a revertir aquesta situació", diu.
 
En la Programació 2013-2014 per a cursos de policies locals publicat en el DOCV, cap de les 61 opcions del catàleg de formació contempla cursos referits a atendre, previndre o combatre les situacions d’assetjament, agressions o discriminació LGTB.


Fran Ferri, Mireia Mollà i Mònica Oltra
 
Per contra, Holanda, Noruega, Regne Unit, Berlín o Catalunya, són estats i territoris europeus que compten amb plans específics de lluita policial contra la LGTBfòbia.
 
"Aquests plans contemplen mesures, principalment, en l’àmbit de la formació, protocols d’actuació, campanyes de sensibilització, prevenció i recollida de dades i estadístiques", asenyala Ferri.
 
Atenent a tot açò, Compromís reclamarà al Govern valencià, amb una proposició no de llei en Les Corts, que impulse, a través de l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE), un cicle de formació amb caràcter permanent sobre temàtiques relacionades amb la lluita contra la LGTBfòbia i l’atenció policial a les persones homosexuals, bisexuals i transexuals.
 
Així mateix, Compromís reclama que es promoga, a través de la Comissió de coordinació de Policies Locals, "la creació d’un protocol d’actuació policial contra la LGTBfòbia, així com un protocol específic de la Policia Autonòmica. De la mateixa manera que es realitzen campanyes de sensibilització, perquè les persones homosexuals, bisexuals i transexuals que patisquen assetjament, agressions verbals o físiques, o discriminació per ser LGTB, així com aquelles persones que presencien fets d’aquesta índole, ho denuncien a la policia".

 
 
 
next