Diari La Veu del País Valencià
Tres exdirectius de la CAM podrien anar a presó divendres
EFE / València

Els imputats estan cridats a declarar a partir de les 10:00 hores, quan està previst que s’inicie la compareixença en la qual les parts hauran de sol·licitar l’adopció de mesures cautelars.

En un escrit remès al jutge el 18 de maig en el marc de la causa principal oberta contra l’antiga cúpula de la CAM, el col·lectiu proposava l’entrada a la presó o, “de forma substitutòria”, col·locar-los una polsera telemàtica en el peu “per evitar la seua possible fugida”, ja que no han presentat “fiança alguna de la imposada pel jutjat”, en aquest cas de 25 milions d’euros per a cadascun.

D’aquesta forma, la plataforma, representada per l’advocat Diego de Ramón, considera que els exdirectius poden ser localitzats “per evitar la intermediació de les proves”.

Segons l’escrit, la petició es basa en la comunicació de l’Institut Valencià de Finances en la qual afirma que no va tenir coneixement de les actes o acords dels consells de les societats participades de la CAM Gesfimed i Tenedora d’Inversions i Participacions, ni tampoc de la concessió d’un macrocrèdit de mil milions a Polaris World.

Gómez Bermúdez manté imputats en aquesta causa Amorós, López Abad i Soriano, així com a l’expresident Modest Crespo i al de Planificació i Control, Teófilo Sogorb.

La CAM va ser intervinguda el 22 de juliol de 2011 pel Banc d’Espanya i, posteriorment, es va conéixer que havia acumulat unes pèrdues de 1.136 milions en els sis primers mesos de l’any.

Mesos després, l’organisme regulador va capitalitzar l’entitat mitjançant una aportació de 2.800 milions d’euros i va nomenar el FROB com el seu administrador provisional.

Comparteix

Icona de pantalla completa