Diari La Veu del País Valencià
La nova llei de demarcació allunya la justícia dels ciutadans
Esquerra Republicana del País Valencià de Vinaròs té molt clar que el PP vol allunyar la justícia dels ciutadans amb la proposta de nova llei de demarcació i planta judicial. Amb la proposta del Ministeri de Justícia es suprimeixen definitivament els partits judicials i es creen Tribunals d’Instància amb seu oficial a les capitals de província. Això vol dir que Vinaròs i tot el Partit Judicial que depèn d’ell desapareixerà i, a partir d’ara, tota la població afectada haurà de desplaçar-se necessàriament a Castelló. Això vol dir, adéu als jutjats de Pau dels pobles que no tenen altra infraestructura judicial. Això vol dir: pèrdua de qualitat del servei i pèrdua de proximitat a la ciutadania.

El Partit Popular, des del colp d’estat mediàtic que va suposar la campanya electoral de les autonòmiques, locals i estatals al 2011, sembrada de promeses incomplides i de mentides al poble, ha anat de manera premeditada i sistemàtica, a aniquilar la única possibilitat de fer créixer un poble, com és l’educació; el Partit Popular ha anat, de manera premeditada i sistemàtica, a destruir allò que ens manté vius i amb bon esperit, com és la sanitat, i ara el Partit Popular vol aniquilar la nostra defensa davant d’aquest extermini de drets socials, com és la justícia; primer va pujar les taxes, després va filtrar les possibilitats d’accedir a justícia gratuïta, i ara vol que la gent d’aquestes terres del nord del País Valencià tinguem que anar expressament a Castelló.

No té cap sentit aquesta mesura, és cert, i això ens fa pensar que estem davant d’una espesa cortina de fum que vol amagar altres coses, però és preocupant que la manera que té el Partit Popular sempre d’actuar, és imposar l’estat de por permanent, com un toc de queda. Si ara la justícia està embossada, la nova mesura no li dóna més fluidesa, sino ben al contrari. Justícia, Educació i Sanitat no són despeses, ni es mouen en criteris de donar bons dividends: són inversions socials. A Vinaròs cal més personal als jutjats, calen jutges amb més estabilitat temporal a Vinaròs i això només és possible creant places de jutges a Vinaròs que siguin un alicient en la seva carrera judicial.

Des d’ESQUERRA REPUBLICANA DELS PAIS VALENCIÀ de Vinaròs denunciem la maniobra del PP en destruir llocs de treball dels jutjats ,sacrificant drets civils, denunciem la situació en precari dels nombrosos despatxos d’advocats i procuradors que han crescut en aquest Partit judicial, que el PP posa en seriós perill de subsistència. Ens preguntem on està la tutela judicial efectiva consagrada a l’art. 24 de la Constitució Española.

Com hem dit al principi, ESQUERRA REPUBLICANA DEL PAÍS VALENCIÀ DE VINARÒS té molt clar que el PP vol allunyar la justícia dels ciutadans amb la proposta de nova llei de demarcació i planta judicial. S’imaginen, ja que el Jutjat de 1ª Instància és de primera assistència, que passessin l’Ambulatori a Castelló? S’imaginen que es passessin algunes escoles de Primària, per estalviar, a Castelló? S’imaginen que passessin l’Agència Tributària a Castelló? Justament això és el que el Partit Popular de Juan Bautista Juan a nivell estatal volen fer. Van molt perduts.

ERPV Vinaròs

Comparteix

Icona de pantalla completa