Diari La Veu del País Valencià
Menyspreu a l’Àrea feminista d’EUPV
Dissabte passat, dia 26 de setembre de 2015, en la seu de CCOO, va ser celebrada una assemblea d’EUPV.

Des de l’Àrea Feminista d’aquesta Organització volem manifestar el nostre desacord amb l’actitud per part de la direcció.

Aquesta actitud va ser antidemocràtica, com a mínim, ja que, en primer lloc, una altra dona, Glòria Marcos, amb el suport de Marga Sanz (coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), es va acollir a un dret que no tenia, ja que no ens havia consultat si podia parlar en el nostre nom i, a més, va fer seu i, per tant, va plagiar, el treball d’una de les nostres companyes d’Alacant.

En segon lloc, Mati Escrivà, coordinadora de l’Àrea, qui va ser triada per unanimitat, va ser censurada, i així vam ser humiliades i menyspreades totes les altres.
Ens van desacreditar fagocitant-nos el nostre discurs, anul·lant-nos la possibilitat de visibilitzar les nostres queixes, les nostres aportacions i posant per tant en perill la igualtat dins d’aquesta Organització.

Tenim dret a expressar lliurement el que pensem, a ser escoltades (fins i tot sense estar d’acord), per totes les nostres companyes, perquè el poder de les dones feministes dins de l’organització segueix sent un poder delegat: et posen, t’esborren; et donen més poder, te’n donen menys… segons convinga.

Les Feministes que militem en aquesta organització estem molt compromeses amb el feminisme, amb les idees molt clares i amb un alt nivell d’activisme feminista, i al no veure’ns ni reconèixer-nos se’ns invisibilitza l’existència, la pràctica política feminista, es contribueix a deslegitimar l’Àrea i, el que és pitjor, s’està utilitzant el feminisme com a excusa per a criticar un partit polític diferent dels qui fan la crítica.

Aquesta Assemblea no va ser Feminista. Aquesta direcció no és Feminista.

Per tot allò exposat, sol·licitem de la direcció les seues disculpes públiques, així com el seu suport al nostre treball, per i per a aquesta organització.

Àrea feminista d’EUPV

Comparteix

Icona de pantalla completa