Diari La Veu del País Valencià
Suport incondicional d’uns alumnes de música al conseller d’Educació
Suport incondicional d’un col·lectiu d’alumnes i diplomats dels conservatoris superiors de música valencians al conseller d’Educació.

En relació amb la polèmica i a la quantitat de notícies aparegudes recentment referents a les comissions de serveis en conservatoris superiors valencians, un col·lectiu d’alumnes i diplomats d’aquests centres creu convenient aclarir i desmentir certes notícies que van circulant, tant per la premsa, com per les xarxes socials.

1r.- Estem a favor de la decisió que ha pres l’actual conseller d’Educació D. Vicent Marzá. El sistema il·legal de les comissions de serveis concedides indefinidament a capritx dels directors dels centres durant les dues últimes dècades està en contra de la igualtat d’oportunitats, dels principis de mèrit i capacitat, de la lògica i de les lleis de la funció pública, perquè només es poden adjudicar excepcionalment per un curs entre funcionaris d’igual cos docent (entre catedràtics o entre professors, però no d’uns a uns altres), prorrogable com a màxim un altre any més, en el supòsit que siguen mitjançant un concurs de mèrits. Si són atorgades per lliure designació, com és el cas, només estan autoritzades per sis mesos i alguns professors de conservatori ja estan 15 anys ininterromputs.

2n.- Els professors en comissió de serveis fan referència al fet que són funcionaris de carrera, però no especifiquen que ho són tan sols del Cos de
Professors de Grau Elemental i Mitjà, no del Superior. Açò seria equivalent al fet que un professor de Primària o Secundària es passara tota la seua vida com a catedràtic d’Universitat per nomenament personal i sense cap concurs ni prova.

3.- Algunes desinformacions fan esment al fet que els catedràtics interins no han hagut de seguir cap sistema selectiu per a poder accedir a les borses de treball i ocupar les places, la qual cosa a més de ser totalment FALSA, resulta ser una injúria calumniosa que atempta contra l’honor i la dignitat d’aquests professors, perquè tots han realitzat un concurs de mèrits i, la immensa majoria, proves selectives prèvies controlades per tribunals de catedràtics numeraris, a les quals també es podrien haver presentat els docents del Cos de Professors. Mentre, aquests, els que estan en comissió de serveis, només van fer una prova d’amistat. També s’ha argumentat que el no concedir comissions de servei originaria el caos, tot i que EL QUE REALMENT ORIGINA EL CAOS ÉS L’INCOMPLIMENT DE LES LLEIS EMANADES DELS PARLAMENTS DEMOCRÀTICS, concedint a dit els llocs de treball a professors que no estan acreditats per a la docència superior de les Arts Escèniques (LLOE-LOMCE, disposició addicional 7ª; Reial decret 427/2013, Llei 10 /2010 de la Funció Pública Valenciana, etc.); per a eixe viatge no haguera fet falta la transició democràtica.

4t.- Coneixem per endavant i entenem a la perfecció els problemes i inquietuds que aquesta situació pot provocar en els nostres companys; no obstant açò, creiem que la convivència passa per l‘acompliment del nostre ordenament jurídic democràtic i actuarem, segons l’ocorregut, en conseqüència, exigint la màxima qualitat de l’ensenyament, la igualtat d’oportunitats i tot allò que ens pertanga.

5è.- Estem totalment en contra de l’accés a càtedres de conservatoris superiors de Música per als docents pertanyents al Cos de Professors de Música i Ensenyaments Artístics sense proves teòric-pràctiques i pedagògiques que els faculten per a impartir el Grau Superior d’aquests ensenyaments, ja que el seu nivell és l’Elemental i Mitjà, sent les disposicions legals susdites clares quant a la falta d’habilitació perquè impartisquen el Grau Superior, perquè, d’una altra forma, podrien accedir permanentment a una responsabilitat per a la qual les lleis no els autoritzen ni tan sols transitòriament.
6è.- Al nostre entendre, l’única solució possible per als nostres problemes és l’adscripció i integració en la Universitat pública. Hem de dignificar els nostres estudis i acabar amb la corrupció que els envolta i, sobretot, establir-nos en un marc educatiu digne dels Ensenyaments Artístics Superiors i parell a l’Espai Europeu d’Educació Superior.

Signat per: Julia Raga Pascual i Francisco Zacarías Martínez Martínez.

Representants d’aquest col·lectiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa