Diari La Veu del País Valencià
Quinze clients de Bankia ja han recuperat tota la seua inversió en preferents
EFE / Madrid / València

Els laudes permetran que, de forma immediata, aquests clients recuperen tota la inversió realitzada, segons ha anunciat hui Bankia. Dels vint-i-un laudes dictats, sis corresponen a la Comunitat de Madrid i quinze al País Valencià. A partir d’ara, ha afegit l’entitat, s’aniran dictant noves resolucions que afectaran a clients de tot l’Estat espanyol.

Fins a ahir, Bankia havia rebut 104.567 sol·licituds d’arbitratge dins el procés que es va iniciar el 18 d’abril per als seus clients minoristes titulars d’instruments híbrids. Del total de sol·licituds, 59.630 estan sent ja analitzades per l’expert independent KPMG, consultora encarregada d’elaborar un informe per a valorar, en funció dels criteris fixats per la Comissió de Seguiment creada per a supervisar el procés d’arbitratge, si cadascuna de les sol·licituds presentades reuneix els requisits per a participar en aquest procés.

A més, ja hi ha 3.117 sol·licituds que estan pendents que el client signe el conveni arbitral i puguen ser remeses a la Junta Arbitral de Consum. Tots els clients minoristes titulars de participacions preferents i deute subordinat que van ser emeses per les caixes fundadores de Bankia podien presentar la seua sol·licitud d’arbitratge des del passat 18 d’abril, un procés que finalitza el pròxim 30 de juny.

Condemnen Bankia a indemnitzar amb 430.000 euros un afectat per preferents

D’altra banda, el Jutjat de Primera Instància número 11 de València ha condemnat, Bankia Banca Privada SAU, a indemnitzar amb més de 430.000 euros un usuari pels “danys i perjudicis” derivats de l’actuació realitzada per Caja Madrid per l’adquisició de participacions preferents.



La sentència, feta pública hui per l’Associació de Consumidors Avacu, assenyala que l’entitat financera va incomplir “de forma essencial” el contracte de prestació de serveis d’assessorament en matèria d’inversió i intermediació, en no facilitar a l’usuari la informació sobre el funcionament i els riscos dels contractes d’adquisició de participacions preferents subscrits.

A més, la fallada destaca l’existència de “mala pràctica de la part demandada conforme a la normativa” existent i la “concurrència de vici en el consentiment determinant d’un error essencial i excusable dels contractes de participacions preferents imputables a la part demandada”.

Per açò, Bankia ha d’indemnitzar l’usuari amb la suma de 430.294,58 euros, que corresponen, principalment, a les comissions cobrades, la diferència entre l’import invertit i la quantitat recuperada i els interessos i comissions carregats en el compte de crèdit.

Comparteix

Icona de pantalla completa