Diari La Veu del País Valencià
La Policia Local de Xest patrulla en bicicleta
RedactaVeu / Xest

Aquesta és la primera vegada que la Policia Local de Xest compta amb agents en bicicleta. Des de l’Ajuntament s’han mostrat satisfets ja que ʺdonem exemple de mobilitat respectuosa amb el medi ambient, a més d’estar segurs que aquest servei serà de gran utilitat i de més agilitat que els vehicles pel centre o zones per als vianants, millorarà la imatge sostenible de la població i prestarà labors informatives, a més de vigilància més propera al ciutadàʺ.

Com ha explicat l’Alcalde, David Doménech ʺdes de la prefectura de Policia Local i concretament els agents que porten les bicis s’han mostrat a favor d’aquesta proposta que ens sembla molt coherent per donar exemple, quan dia a dia estem intentant conscienciar els ciutadans sobre hàbits saludables, reducció de la contaminació o sobre la pràctica de l’esportʺ.

Dos agents seran els responsables d’aquestes bicicletes que afavoriran sobretot els desplaçaments i vigilància pel centre urbà, zones per als vianants o les àrees on aparcar és difícil o la circulació menys fluïda. Les bicicletes estan adaptades a les necessitats dels agents, així com l’uniforme i el calçat. Les bicis estan dotades d’uns petits maletins amb el material necessari.

Aquests agents desenvoluparan les mateixes funcions que la resta de companys, i amb les mateixes possibilitats d’intervenció sobre el trànsit, la seguretat ciutadana i les ordenances municipals.

Comparteix

Icona de pantalla completa