Diari La Veu del País Valencià
No a les retallades, cal que aturem la LOMQE
RedactaVeu / València

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa i València Laica, celebrarà demà dijous 6 de juny a les 18 hores al Centre Octubre, una sessió informativa on assistiran representants de les diferents plataformes comarcals d’educació, partits polítics i altres col·lectius socials amb l’objectiu de generar un diàleg amb els diferents participants sobre la nova llei educativa, LOMQE. La Plataforma considera que la llei d’educació i la falta d’inversió en l’escola pública és un problema social que va més enllà de les pròpies escoles i instituts, i per això, vol mantindre un diàleg amb la resta de plataformes i col·lectius socials.

D’aquesta manera presentarà el document de treball ‘Davant la LOMQE, defensem l’escola pública, laica i en valencià’, on queda plasmada la visió política sobre la contrareforma educativa. La Plataforma ha mostrat, i continuarà mostrant, la seua total oposició a la llei que el Govern central va aprovar el 17 de maig en sessió del Consell de Ministres per al seu enviament com a Projecte de Llei al Congrés dels Diputats. “No l’acceptem ni l’acceptarem perquè canviarà el model actual per a satisfer consignes ideològiques i no ha comptat amb l’opinió de la comunitat educativa”.

A més a més, amb el lema ‘Sí a l’escola pública, aturem la LOMQE. Sí al valencià, sí a l’escola laica’, la Plataforma presentarà el cartell de convocatòria de mobilitzacions de cara a final de curs. Les entitats membres convoquen les comunitats educatives a concentrar-se a les portes de les escoles i instituts el dimecres 12 de juny per a realitzar qualsevol acció simbòlica en defensa de l’ensenyament públic i contra la llei Wert. Tanmateix criden la ciutadania a participar en les manifestacions del dissabte 15 de juny, a València, Castelló i Alacant, convocades per la Cimera Social, per una Europa més social i democràtica, i on la defensa de l’ensenyament públic es farà visible.

També, a diverses poblacions valencianes, “tornarem a eixir al carrer per a dir no al desmantellament de l’educació pública per a benefici exclusiu de la iniciativa privada”, amb mesures com la cessió de sòl públic per a construir centres concertats (Centres d’Iniciativa Social). Per a reclamar que no s’eliminen les ajudes a l’alumnat i les famílies, que el valencià es considere llengua vehicular en tot el sistema educatiu, així com que s’atenga la demanda dels programes en valencià i que en definitiva l’educació siga pública, laica i gratuïta com a dret constitucional.

Comparteix

Icona de pantalla completa