Diari La Veu del País Valencià
L’IES Almussfes crea un hort ecològic
Els joves s’encarregaran de cultivar-lo al mateix temps que continuen amb les matèries incloses en el seu programa formatiu.

Els responsables de Formació Professional Bàsica de l’institut d’Almussafes preparen una activitat en la qual els alumnes es faran responsables de la gestió d’un hort escolar. L’Ajuntament de la localitat ha col•laborat en el projecte amb la neteja de l’espai triat per al desenvolupament del treball, que està situat al costat de la cafeteria del centre.

L’equip docent de l’Institut d’Educació Secundària d’Almussafes prepara per al pròxim curs 2015-2016 un hort ecològic la gestió del qual estarà dirigida pels alumnes inscrits en el programa de Formació Professional Bàsica del centre. D’aquesta forma, els professors responsables d’aquest grup intentaran motivar als alumnes a través d’una activitat en la qual els participants es convertiran en els coordinadors de la zona de cultiu i de totes les qüestions relatives al seu funcionament, com la plantació, el reg, o la recollida dels productes.

Segons les previsions, el grup començarà les labors de creació d’aquest espai de cultiu cap a finals d’any, tasca que compaginaran amb les assignatures establides en el currículum, entre les quals es troben Matemàtiques, Ciències, Llengua i altres relacionades amb el mòdul d’administratiu.

Per a la promotora del projecte, la professora Maite Montalvá, “la idea és que es buiden, que isquen de l’aula i que realitzen treballs que puguen motivar-los per a sentir-se útils”. Montalvá assegura que “ells s’encarregaran de tot, de realitzar els solcs, de triar les varietats d’hortalisses i del reg”. Durant el curs passat, “els alumnes van netejar la zona arribant a arreplegar cinc contenidors complets d’herba, ací és on ens vam adonar que el projecte podia funcionar, ja que vam veure als joves il•lusionats”, relata.

Els operaris de l’Ajuntament d’Almussafes han col•laborat durant l’estiu en el projecte passant la miniexcavadora i la mula per a preparar la terra i disposar-la per al seu cultiu. “Des de l’IES considerem que pot ser una bona manera de reenganxar als joves de Formació Professional Bàsica perquè continuen estudiant, doncs ells mateixos poden comprovar que amb esforç apareixen els resultats i que si volen són capaços d’aconseguir els seus objectius”, conclou la coordinadora.

Els cicles de Formació Bàsica són programes destinats a joves d’entre 15 i 17 anys sense el graduat en ESO que volen continuar els seus estudis cap a la Formació Professional i substitueixen als denominats Programes de Qualificació Professional Inicial. En aquest tipus d’estudis, els continguts s’adapten a les característiques concretes dels alumnes al mateix temps que es fomenta el treball en equip i l’orientació educativa i professional.

Comparteix

Icona de pantalla completa