Diari La Veu del País Valencià
Cicle de conferències sobre la Guerra Civil a la Vall d’Albaida

RedactaVeu / Bocairent

L’historiador Antonio Calzado enceta amb aquestes paraules el text publicat al Calendari de Festes, Tradicions i Gastronomia de 2013 de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) que dedica l’apartat històric a la Guerra Civil a la Vall d’Albaida.

Els fets dramàtics d’aquells anys, que han marcat generacions de valencians, però també els projectes, il·lusions, i els avanços socials estroncats amb la victòria de l’alçament militar, centren el cicle de conferències que continua aquest cap de semana amb la participació de Joan Josep Torró i Martínez, profesor associat del Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació de la Universitat de València.

Torró farà la conferència L’Hospital Militar Internacional d’Ontinyent i la sanitat en guerra, en què explicarà l’experiència de solidaritat europea d’aquest Hospital i les actuacions en matèria de sanitat militar. Serà aquest divendres a les 20.00 h, a la sala Joan de Joanes de Bocairent.

El programa de conferències s’allarga fins al 5 de juliol, amb les dels professors Ferran Archilés (La identitat valenciana i el valencianisme polític durant la Guerra Civil) a Llutxent; Vicent Terol (Les cendres de la revolució: els arxius i les biblioteques de la Vall d’Albaida i la Guerra Civil) a la Pobla del Duc; i Agustí Ribera (El patrimoni material de la Guerra Civil a la Vall d’Albaida. Recurs turístic i cultural) a Ontinyent.

Les conferències de Llutxent i la Pobla del Duc tindran, a més, activitats afegides. A Llutxent, el col·lectiu El Surar presentarà el monogràfic La causa general de Llutxent de M. Jesús Pérez Espí, de la col·lecció El cau de la rabosa i guiarà una visita per la població.

I a la Pobla del Duc s’aprofitarà per a fer una àmplia visita als refugis de guerra.

Comparteix

Icona de pantalla completa