Diari La Veu del País Valencià
ER no dóna suport a la connexió al m3 d’esquenes als veïns i veïnes de Benifairó
Esquerra Republicana no dóna suport a la connexió al m3 d’esquenes als veïns i veïnes de Benifairó

Vea: “Mai ens hem pronunciat a favor ni en contra del metre cúbic, perquè mai hem tingut la informació necessària per fer-ho

Aquest mateix matí l’Ajuntament de Benifairó de les Valls ha informat els veïns i veïnes mitjançant el servei d’alertes a telèfons mòbils de la connexió de la xarxa d’aigua al metre cúbic, de manera que el poble deixarà d’abastir-se dels pous municipals.

Aquesta decisió ha estat presa de manera sorpresiva i unilateral per part del govern municipal del PSOE, que sempre ha defensat que existia una directiva europea que obligava l’Ajuntament a canviar la procedència de l’aigua que arriba a les cases de Benifairó. No obstant això, el regidor d’Esquerra a Benifairó, Joan Vea, recordava que “fa més d’un any que des d’Esquerra Republicana venim reclamant a l’equip de govern que ensenye la famosa directiva que els obliga a connectar-se al metre cúbic, però fins ara tot el que hem tingut són excuses”.

A més, el regidor també ha volgut assenyalar que “Esquerra sempre ha defensat la transparència en aquest aspecte i hem reclamat en el plenari que abans de prendre la decisió es convocara una assemblea per informar el veïnat dels avantatges i inconvenients del canvi, perquè pogueren formar-se una opinió sòlida sobre el tema. A pesar de les nostres reclamacions, el PSOE ha decidit actuar de manera unilateral i sense informar la ciutadania, amb una política de fets consumats”.

En opinió de Vea, “des d’Esquerra Republicana mai ens hem pronunciat a favor ni en contra del metre cúbic, perquè mai hem tingut la informació necessària per fer-ho, que és el que hem reclamat diverses vegades. Ens oposem frontalment a la privatització del servei, que, en un principi, no es portarà a terme, segons ens va assegurar l’alcalde.”

Finalment, Vea afirma que “Esquerra Republicana no pot donar suport a una decisió presa sense consensuar i a esquenes de tots els veïns i veïnes del nostre poble. Aquesta actitud del PSOE, actuant unilateralment i sense cap transparència ni participació de la gent de Benifairó, és la que volíem combatre quan ens vam presentar a les eleccions municipals, perquè és una manera de fer que allunya la gent dels seus representants. Des d’ací volem demanar a l’equip de govern que faça marxa enrere, ens facilite la directiva que obliga al canvi i convoque el veïnat de Benifairó a una assemblea informativa en què s’expose tota la informació”.

Josep Ribera,
president d’Esquerra Republicana del País Valencià-Camp de Morvedre

www.esquerra.cat/campdemorvedre

Comparteix

Icona de pantalla completa