M’alegra que el Sr. Montalvà, una vegada més, rectifique i se n’haja vingut als posicionaments medioambientalistes que habiten el nostre consistori. De nou les actituds mercantilistes d’uns pocs, en aquest cas els regants (els seus dirigents), posen en perill els recursos de tots (habitants de la Ribera).

Els regants, per definició, són usuaris – que no vol dir propietaris- i d’això en parlarem prou en els propers mesos.

Em preocupa que el Sr. Montalvà, responsable de Medi Ambient a l’Ajuntament d’Alzira, maniobre en excés per a distraure’ns a l’hora de voler justificar el que és evidentment injustificable, com és la concessió d’aigua per valor de 12 hectòmetres cúbics a transvasar des del pantà d’Alarcón. Concessió feta pel PP de la Generalitat al lobby especulatiu d’Alacant mentre, i al mateix temps, mantenen aturades o en baix rendiment les dessaladores per a ús de boca que tants milions d’euros ens han costat, sense comptar els costos del transvasament del Xúquer- Vinalopó des de l’Assut de la Marquesa de Cullera fins a la bassa de San Diego a Villena per a ús agrícola. És el que tenen les majories absolutes, que esdevenen en totalitarisme i diversos negocis de baix pelatge que, en aquest cas, és doble.

Per una banda cobrant als usuaris d’Alacant més o menys el mateix preu de producció que tenen les dessaladores. Però l’aigua no ve de la mar dessalada, recurs inesgotable, sinó de furtar-la al veïnat de la Ribera del Xúquer, que té un riu sobreexplotat i maltractat pels voltors especulatius que s’estaquen a la seua butxaca la diferència comercial de privatitzar l’aigua.

Per altra banda, el sr. Fabra utilitza l’aigua com a reclam electoral per a arreplegar un grapat de vots del provincialisme cantonal i antidemocràtic per fer conseller el “xiquet” Ciscar. Quina tropa!!

Per últim, recordar al Sr. Montalvà que fa només dos plens de l’Ajuntament d’Alzira, s’aprovà amb consens de tots els grups municipals sense excepció, oposar-se a qualsevol transvasament d’aigua del Xúquer que no fóra des de l’Assut de la Marquesa. Que no marege amb possibles obres que no estan fetes i, que si es feren, tardarien 20 anys en construir-se. Que ja ens coneguem. Ara, en 2014, toca posar-se en el lloc que ens correspon com a institució democràtica i defensora dels interessos dels nostres conciutadans per tal d’exigir els cabdals ecològics que garantisquen l’ecosistema de la Ribera i el Parc Natural de L’Albufera. La resta són bufes d’ànec.

Pep Carreres
Regidor de Compromís per Alzira

Comparteix

Icona de pantalla completa