Diari La Veu del País Valencià
STEPV i CPI desenvolupen xarrades per a informar de la LOMQE
RedactaVeu / País Valencià

“Necessitem estar més informats de tot allò que envolta l’educació dels nostres fills i fille”. Aquesta afirmació la va fer un pare que va assistir ahir a l’assemblea organitzada per l’AMPA de l’IES El Campet de l’Alcúdia de Crespins i desenvolupada per Sònia Caparrós, com a portaveu de la Coordinadora de Professorat Interí (CPI), i Quique Marín, com a permanent sindical de l’STEPV.

Exactament eixe era l’objectiu de la xarrada, informar de la situació real que pateix l’educació al País Valencià, especialment l’ensenyament públic. I sobretot, per a explicar l’engranatge de la Reforma Educativa que pretén el ministre Wert amb la LOMQE i que ja va ser aprovada pel Consell de Ministres el passat 17 de maig.

La LOMQE, expliquen des del sindicat, “amaga un gran pas cap a la privatització de l’ensenyament”, ja que facilitarà la classificació dels centres en bons i roïns. També facilitarà majors subvencions a centres amb millors resultats, i es crearan així, cada vegada, majors desigualtats. A més, deixa oberta la possibilitat de tornar a concertar amb fons públics centres que segreguen per sexe, o li dóna valor acadèmic a les notes obtingudes en religió per l’alumnat.

I no és tot, la LOMQE, com diuen les seues sigles: Llei Orgànica de la Millora de la Qualitat de l’Ensenyament, “pretén millorar la qualitat davant totes les retallades que estem patint a l’actualitat i que podríem resumir amb les següents”, expliquen. Aquestes són: els 4.500 docents menys des del 2010 als quals sumarem 695 el curs 2013-2014 per l’arranjament escolar i la nova ordre de plantilles per als centres d’educació primària. L’augment de la ràtio dins de les aules que permet que una mestra d’educació infantil tinga fins a 30 alumnes de tres anys, o una professora de secundària tinga 36 alumnes a l’aula o en batxiller que arribe als 42. La retallada en les beques de llibres, menjadors o transport escolar podria ser altre “exemple clar d’allò que entén el ministre com a Millora de la Qualitat de l’Ensenyament”. El retard que existeix als centres del pagament de les despeses, diners que han d’arribar de la Conselleria d’Educació, la pèrdua dels programes d’Atenció a la Diversitat de l’alumnat, professorat que no es substitueix durant setmanes…o les “pèssimes condicions” en què es troben alguns centres escolars com per exemple el CEIP d’Anna o les goteres del mateix IES de l’Alcúdia de Crespins.

A la fi de l’assemblea, tots els presents van acordar participar conjuntament en qualsevol tipus de mobilització organitzada contra la LOMQE, les retallades i en defensa de la nostra llengua. Com ara assistir a la festa per la llengua que es celebra demà a Bocairent amb motiu de les trobades d’escoles en valencià.

També van recalcar que és important continuar amb la tasca informativa a les famílies i la ciutadania respecte a aquests assumptes, i és per això que STEPV i CPI anuncien que continuaran amb aquest tipus de xarrades.

Hui mateix, divendres 31 de maig, es desenvolupa una altra al col·legi de Quatretonda a les 19:30h. La setmana que ve seran: el dimarts en Rotglà, també a l’escola, a partir de la mateixa hora i dimecres a l’escola de Beniarrés. A més, estant tancant-se a Genovés, Alfarrasí, Ontinyent, Ènguera i Chella. A banda de les ja desenvolupades en dates anteriors i que van tindre prou èxit de participació a Moixent, l’Olleria, Xàtiva, Agullent i Ontinyent entre d’altres.

“Tots junts: professorat, famílies, alumnat i tota la ciutadania en general podem aconseguir aturar les polítiques educatives contra l’ensenyament públic tant del Govern central com de l’autonòmic”.

Comparteix

Icona de pantalla completa