Diari La Veu del País Valencià
Les Escoles Oficials d’Idiomes oferiran 6.000 noves places el pròxim curs
RedactaVeu / València

L’ampliació de places està arreplegada en la nova ordre que prepara Educació i que regula l’organització i el funcionament de les Escoles Oficials d’Idiomes a partir del pròxim curs acadèmic 2013-14.

La creació de noves places a partir de setembre es podrà aplicar a tots els idiomes i a tots els nivells i es regirà per dos principis fonamentals, mantenir l’horari de treball dels docents i les hores de classe dels alumnes.

El preu de la matrícula ordinària en l’escola oficial és de 57,92 euros per alumne a l’any (4,82 euros al mes), molt més econòmic que qualsevol altra acadèmica privada o entitat estrangera, segons ha indicat la Conselleria.

Els professors hauran d’ampliar el nombre de grups als quals imparteixen docència, passant de quatre a cinc grups cada any, per a poder crear uns 200 grups més, però continuaran impartint 20 hores setmanals.

La nova ordre contempla dues vies per a la creació d’un cinquè grup per professor i seran els centres els que trien la millor manera de posar en marxa la nova mesura. Els centres podran optar per crear cinc grups de quatre hores de classe a la setmana per professor, en lloc de mantenir els quatre grups de quatre hores i mitja, opció amb la qual els alumnes no perdran hores de classe i continuaran amb 120 hores lectives.

La segona possibilitat és que els centres mantinguen els quatre grups d’alumnes de quatre hores i mitja de classe a la setmana per professor i que es cree un cinquè grup de dues hores, amb continguts curriculars.

Aquest grup tindrà 60 hores anuals de formació i costarà 28 euros a l’any. Es dedicarà a millorar l’expressió oral, tindrà continguts curriculars i dotarà a l’estudiant d’un certificat que acredite els coneixements adquirits.

Comparteix

Icona de pantalla completa