Els escorxadors d'aus i conills faran vaga al juny per defensar el seu conveni col·lectiu

Els sindicats denuncien que la patronal ha fet gala d'una postura "insaciable, avariciosa i retrògrada"
30 maig 2013 01:00h
RedactaVeu / País Valencià

Els més de cinquanta representants dels treballadors i treballadores del sector d'escorxadors d'aus i conills s'han reunit a la Casa del Poble d'UGT a València, on han decidit elevar a la comissió negociadora estatal, convocar una vaga per als pròxims dies 12, 13 i 14 de juny, per defensar el seu conveni col·lectiu.

El sector d'escorxadors d'aus i conills ocupa al País Valencià a més de 3.000 treballadors i treballadores i entre les empreses més significatives es troben el Grup SADA amb seu a Sueca i Rafelbunyol, Productes Florida de Castelló o Saconda de Catarroja.

Des de la Federació d'Indústria i Treballadors Agraris de la UGT-PV (FITAG-UGT-PV) lamentem la intransigència i radicalització de la patronal en la negociació del conveni, una actitud que contrasta amb la voluntat negociadora de la delegació sindical.

En els seus plantejaments abusius, la patronal pretén eliminar les restriccions que té el conveni per a l'ús de les cooperatives de treball associat, la qual cosa suposaria dinamitar el sector al precaritzar de manera automàtica el factor treball, possibilitar el treball en dissabtes i diumenges, eliminar l'antiguitat, així com els tres dies de permís retribuïts per malaltia sense baixa o el plus de ‘penositat’ i, tot açò, amb un increment salarial ‘moderat’, açò sí, sense quantificar-ho.

Per a la FITAG-UGT-PV és evident que la patronal no té intenció d'arribar a acord algun, fent gala d'una postura insaciable en les retallades socials, avariciosa en els seus objectius i retrògrada en els seus plantejaments.

Per tot açò, i excepte un canvi radical en les postures dels negociadors, el sector es veu abocat a una vaga que tindria lloc els dies 12, 13 i 14 de juny en tot el sector de tot l'estat espanyol.
next