Diari La Veu del País Valencià
Cal mobilitzar-nos tota la població en defensa de la nostra escola pública davant la política devastadora del PP
Joan Vea, ESQUERRA REPUBLICANA:Cal mobilitzar-nos tota la població en defensa de la nostra escola pública davant la política devastadora del PP”.

A les escoles de la Vall de Segó, la població s’està mobilitzant en defensa de la qualitat de l’escola pública davant el silenci oficial de la Conselleria d’Educació. Exemple d’açò el trobem als barracots del CEIP St Vicent Ferrer de Faura en què 5 alumnes no seran admesos a la seua escola del poble, sense oblidar un deute de 50.000€ de beques de menjador i manteniment.

Així, el regidor d’Esquerra Republicana, Domènec Garcia, ha declarat que les conseqüències de les retallades en l’arrajament escolar de primària – 650 mestres menys- “comencen a tindre efectes negatius també a Faura” i ha destacat “la irresponsable política de la consellera Català quan afirma haver “creat” contractes programa en 1046 centres, els quals no són més que una redistribució dels ensenyants que han quedat després de les retallades”.

L’altre exemple, al CEIP l’Ermita de Benifairó, on cal habilitar dues aules, una per 1r i una altra per a sisé de primària, a més de la dotació d’un nou mestre, motiu pel qual el regidor republicà, Joan Vea, ha declarat en la concentració d’ahir davant l’Ajuntament que “és indubtable que per a la Conselleria l’escola pública té només una funció subsidiària de la concertada catòlica: el curs passat començà amb 10.000 alumnes més en aquesta xarxa privada. El resultat és que el Govern valencià no inverteix en la nostra xarxa pública. Les retallades són, per tant, ideològiques!

Finalment, des d’Esquerra Republicana convoquen tota la ciutadania a les pròximes mobilitzacions de divendres i la setmana pròxima en defensa de l’educació pública del Camp de Morvedre.

Comparteix

Icona de pantalla completa