Diari La Veu del País Valencià
La ciutat de València és el banc de proves de política educativa
Navarro: ‘la ciutat de València és el banc de proves de política educativa privatitzadora del PP’

La presidenta d’Esquerra-València, Pilar Navarro, ha declarat aquest matí que la ciutat de València és des de fa anys ‘el banc de proves de la política educativa privatitzadora del PP’. En efecte, a València hi ha 369 entres privats per 161 de públics d’acord amb la guia de centres de la Conselleria d’Educació. És en aquest context d’infraestructures en el qual desapareixen del mapa escolar públic el nou C.P. Max Aub al districte de Saidia i les ampliacions del col·legi Nicolau Primitiu en Sant Isidre i de l’Institut de Campanar. Pilar Navarro ha denunciat que 113 col·legis planificats a la demarcació de València encara no s’han dut a terme, segons l’informe de FAPA València

La presidenta d’Esquerra-València ha ressaltat que aquestes retallades només afecten allò públic, ja que ‘per al PP l’escola pública és subsidiària de la privada, la prioritat és fer negoci a costa dels imposts de tots i d’un dret bàsic: l’educació’. Així, l’alcaldessa de València, Rita Barberá, anunciava recentment que s’han iniciat els tràmits per a edificar a Patraix un Centre d’Iniciativa Social (CIS), una nova modalitat que permet la construcció de centres privats en sòl públic, en aquest cas un solar d’11.000 metres quadrats que es cedirà gratuïtament a promotors privats que se n’encarregaran de la gestió durant 75 anys. Navarro ha volgut recordar que que Patraix ‘és una de las zones amb major dèficit de places de València, sobretot en educació secundària, ja que fa anys que s’hi planteja la construcció de dos instituts públics a més del que hi ha actualment’.

De les set instal·lacions CIS previstes al País Valencià (València, Alacant, La Vall d’Uixó, Calp, Torrent, Santa Pola i Elx) la de València és la primera que en concreta l’ubicació exacta, al costat del col·legi públic Eliseo Vidal. ‘És clarifica la idea central del PPCV, que al cap i casal avança l’esperit mercantilitzador la llei Wert’, ha dit la dirigent republicana.

Navarro ha declarat que per a Esquerra Republicana del País Valencià ‘és primordial tombar aquesta llei i fer de València una ciutat pionera en promoure l’equitat i una veritable societat del coneixement, sense exclusions, que consolide una ciutadania democràtica i plena tal com recull la Carta de Ciutats Educadores’.

esquerra.cat/paisvalencia

Comparteix

Icona de pantalla completa