Diari La Veu del País Valencià
Les comarques del Nord diuen No al Fracking a Morella

RedactaVeu / Morella

La primera manifestació antifracking a la comarca dels Ports va tindre lloc a Morella, amb presència de més de 200 persones de la comarca i també amb alguna pancarta de Aragon sin fractura.

Els Ports es mobilitza per defensar la terra i per mostrar la postura contra la tècnica de fracking que amenaça , sobre tot, la salut de l’aigua i altres impactes ambientals, socials i culturals.

“La població diu No al Fracking, i els ajuntaments, per la seua pròpia iniciativa o per pressió de la societat civil també diuen No. Cada vegada se sumen més municipis i presenten mocions en contra, o fan manifestacions públiques de la seua oposició a la fractura hidràulica”, expliquen els organitzadors.

A Morella, d’igual manera que es farà a les altres manifestacions, representants municipals de la comarca van signar L’Acrod de les Comarques de Castelló. Un document elaborat per la PAF Comarques de Castelló, “del que ja hem parlat en altres ocasions”.

Aquest document, és un manifest d’oposició als projectes d’investigació i possible futura explotació d’hidrocarburs mitjançant la tècnica de fractura hidràulica previstos a les comarques de Castelló.

“És una defensa de la qualitat de l’aigua i de la salut humana. I és un compromís de treballar per una legislació específica que prohibisca el fracking i una aposta pel canvi de model energètic”.

Aquest document ha estat signat per representants municipals de: Castell de Cabres, Cinctorres, Forcall, La Mata, Morella, Olocau del Rey, Vallibona i Villores. Ajuntaments, governats pel PSPV, excepte Castell de Cabres, on governa el PP però que ja fa temps va aprovar moció contra el fracking i va assistir a la signatura de l’ACORD la regidora pel PSPV, Mª José Tena. Abans de la signatura, el text es va llegir públicament. Van començar la lectura representants de la PAF Comarques de Castelló i van seguir llegint alcaldes, regidores i regidors presents a l’acte.

Aquesta ha estat la primera manifestació de la ronda de mobilitzacions que continuarà per les Comarques del Nord.

Dissabte 1 de juny continuarà a Vilafranca, 8 de juny a Sant Mateu i 22 de juny a Castelló.

Comparteix

Icona de pantalla completa