Diari La Veu del País Valencià
Els drets humans del poble sahrauí, a anàlisi a la Universitat de València
RedactaVeu / València

Les jornades abordaran, d’una banda, el respecte dels drets humans del poble sahrauí a les zones ocupades pel Marroc i, d’altra banda, analitzaran les actuacions de les forces de la Missió de les Nacions Unides per al referèndum del Sàhara Occidental (MINURSO).

L’objectiu final és sensibilitzar l’opinió pública sobre la situació dels drets humans del poble sahrauí en les zones ocupades i reclamar als organismes internacionals que dins de la missió de la MINURSO s’incorpore la supervisió i el respecte dels drets humans de tot el poble sahrauí.

La inauguració oficial de les jornades està prevista a les 9.30 hores i a continuació (10 hores) se celebrarà una taula redona sobre la situació dels drets humans al Sàhara, que moderarà el professor Guillermo Palao, director de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València i president executiu del Patronat Sud-Nord, ambdues entitats integrades en la Fundació General d’aquesta institució acadèmica.

Aquelles persones que ho desitgen poden inscriure’s a les Jornades per a obtindre un certificat d’assistència atorgat per la Càtedra UNESCO en www.fguv.org/cursos-cooperacion.

Creat en l’any 2005, i dirigit en l’actualitat per la professora Consuelo Ramón, l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València ha rebut del Ministeri d’Educació la Menció d’Excel·lència pel seu programa de doctorat Drets Humans, Democràcia i Justícia Internacional.

D’altra banda, el Patronat Sud-Nord, Solidaritat i Cultura realitza les seues tasques des de l’àmbit de la cooperació universitària al desenvolupament. Creat en l’any 1991, gestiona la cooperació en el desenvolupament de la Universitat de València des de la seua Fundació General.

El programa ʹFes Pinyaʹ de Ràdio Universitat ha entrevistat als precursors de les jornades, els professors Javier Boix i Ángel Ortí. Podeu escoltar l’entrevista en el següent enllaç: ‘Fes Pinya’

Comparteix

Icona de pantalla completa