Diari La Veu del País Valencià
La Ciutat de les Arts i les Ciències, en venda
El conseller valencià d’Economia, Máximo Buch, ha anunciat aquest dilluns que aquest mes de juliol estarà enllestit el plec de condicions per a l’externalizació de la gestió de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València (CACSA). Buch ha fet aquest anunci durant la seua compareixença a la comissió d’Indústria, Comerç, Turisme i Noves Tecnologies de Les Corts Valencianes.

El conseller ha explicat que s’externalitzarà tota la gestió del complex a excepció del Palau de les Arts i de L’Umbracle, que ja estan gestionats per una empresa privada. Buch ha destacat que es prioritzaran les ofertes que tinguen una major capacitat d’atracció turística.

“No necessàriament qui oferisca més diners per gestionar-lo és el més interessant sinó qui tinga un pla més atractiu per atreure turistes”, ha dit el conseller, que ha afegit que “no volem que siga un complex elitista sinó popular on puga acudir com més gent millor”.

Máximo Buch ha evitat fer menció a una privatització de CACSA i s’ha referit en tot moment a “externalització” i a “col·laboració públic-privada”. Buch tampoc ha indicat si es preveu treure a concurs tot el complex o la gestió d’ edificis per separat: el Museu de Ciències, L’Hemisfèric o L’Àgora. El conseller ha indicat que els contractes tindrien una durada de 10 o 15 anys.

Comparteix

Icona de pantalla completa